Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Învățarea experențială – implementată la C.S.E.I Măicănești: ,,Equality Of Opportunity In Youth Work”, Erasmus+ Mugla/Turcia

Andreea Gabriela Manolache, elevă a Colegiului Național Pedagogic ,,Spiru Haret”, însoțită de profesoara Gina Manolache, de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Măicănești, a participat la nouă sesiune a proiectului Erasmus+ din Mugla –Turcia. Grupurile țintă ale proiectului au fost realizate de tineri lucrători din Turcia, Albania, Cehia, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Ucraina. Participanții au lucrat într-un mediu internațional, au realizat diverse workshopuri pentru integrarea tinerilor cu dizabilități, refugiați și pentru cei dezavantajați, toate acestea contribuind la dezvoltarea lor profesională, personală și socială în acest proces. Metodele de învățare non-formale și informale utilizate pe tot parcursul proiectului au avut ca obiective principale pregătirea proiectelor viitoare pentru nevoile persoanelor cu dizabilități și includerea persoanelor cu dizabilități, producerea metodelor inovatoare și incluzive pentru aceste persoane, cooperarea cu organizațiile care lucrează cu persoane cu dizabilități și dezavantajate alături de o bună cercetare a bunelor practici, etc.

Pe parcursul proiectului, participanții au primit informații utile despre ce pot face pentru aceste persoane chiar de la directorul centrului ,,International Youth Centre Mugla”, dr.Oktay Tavas. Tot la Mugla, au avut parte de o întâlnire oficială cu primarul orașului Mugla, Bahatin Gumus, „care și-a arătat o deschidere totală către aceste proiecte”. Pe toată durata proiectului, Ibrahim Dikici, Eegun Issiz, Ezel B.-traineri în proiect, au oferit idei noi, informații utile, experiențe de neuitat pe care participanții să le aplice cu succes la întoarcerea în țară, sub diverse activități.

Profesoara Gina Manolache a explicat și de ce este nevoie de aceste schimburi de experiență și colaborare cu persoane din alte țări. ,,De ce? Pentru că avem nevoie să ne simțim bine cu ceea ce facem, să simțim că îi pasă cuiva de persoanele cu dizabilități/dezavantajate și că cineva ne oferă șansa să putem face ceva mai mult pentru aceste persoane, că ne oferă șansa de a crește, de a ne dezvolta profesional și personal. Avem nevoie să știm că nu suntem singuri, că suntem o echipă, avem nevoie de modele, de colegi care «au fost acolo», de mărturiile unor oameni care au învins! Pentru că e corect să ni se dea, înainte să ni se ceară, avem nevoie de formare continuă! Proiectul a reprezentat a oportunitate reală de dezvoltare profesională și personală, atât pentru mine ca și cadru didactic, deoarece lucrez cu elevi, cu cerințe educaționale speciale,cât și pentru fiica mea, care a avut posibilitatea să experimenteze și să învețe lucruri noi alături de alți 30 de tineri lucrători, ca beneficiari direcți, dar și pentru școală, colegi, comunitatea locală, ca beneficiari indirecți“, a arătat profesoara Gina Manolache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?