Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Proiect comun de alimentare cu gaze a localităților Cotești, Cârligele și Slobozia Ciorăști

Comunele Cotești, Cârligele și Slobozia Ciorăști au depus spre finanțare un proiect comun care vizează alimentarea cu gaze a celor trei localități. Cererea de finanțare pentru proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în comunele Cotești, Cârligele și Slobozia Ciorăști, județul Vrancea” a fost înregistrată la începutul acestei luni, pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, lungimea totală a rețelei de gaze urmând a fi de aproape 90 de kilometri. Prin Ordonanța de Urgență 40 din 6 aprilie 2022 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, proiectele de alimentare și extindere a rețelelor de gaze naturale propuse la finanțare de unitățile administrativ-teritoriale prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) sunt preluate în „Anghel Saligny”. Prin acest document sunt aprobate 50 de proiecte de investiții în alimentarea cu gaze naturale a unor localități, din care 15 localități din Vrancea cu tot atâtea investiții, în valoare totală de aproximativ 448 de milioane de lei. 

Este vorba despre proiectele care au fost evaluate şi selectate ca eligibile de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar a căror valoare excede plafonul alocat în cadrul POIM. Pe lista de investiții din Vrancea se află următoarele proiecte: Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comuna Golești, județul Vrancea” – 22,644,186.74 lei; „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Vulturu, județul Vrancea – 47,457,552.00 lei”; „Înființare rețea gaze în Comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea” – 28,375,532.15 lei; „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Milcovul, județul Vrancea”, „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Gologanu, județul Vrancea” și „Înființare rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comuna Răstoaca, județul Vrancea”. 

Valoarea totală a ultimelor trei proiecte menționate mai sus este de 64,011,286.50 lei. Totodată, pe listă mai sunt „Înființare sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comunele Tâmboești, Sihlea, Obrejița și Slobozia Bradului, județul Vrancea”, în valoare totală de 98,837,733.23 lei; „Înființare rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comunele Biliești și Suraia, județul Vrancea”, în valoare totală de 48,002,162.10 lei; „Înființare sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comunele Urechești, Gugești și Popești, județul Vrancea”. De remarcat că tot mai multe localități din mediul rural din Vrancea au anunțat că au demarat procedurile pentru racordarea comunelor respective la sistemul de alimentare cu gaze naturale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?