Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Victorie în prima etapă a play-off-ului Seriei a 2-a!

  • CSM Focșani 2007 – Metalul Buzău 2-0 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Lazăr – Juncănaru, Panaite, Bratu, Negoiță – Strătilă (58 Manu), Săpunaru, Taciuc, Dascălu (70 Stoica) – Rogoveanu (82 Predoiu) – Băciuț.

Antrenor, Marius Bratu

Metalul Buzău: Popescu – Zamfirescu, Stănică, Păun, Spătaru – Puiu, Stan, Stoica, Atomei – Iacob, Pavel. Rezerve: Șerban, Cîșlaru, Sandu, Manea, Benga, Moldovan, Petre, Marcu.

Antrenori, Valentin Stan – principal, Adrian Toma. secund

CSM Focșani 2007 a câștigat prima partidă din play-off-ul Seriei a 2-a, Liga a III-a, disputată sâmbătă, 2 aprilie, în compania Metalului Buzău pe stadionul Milcovul. Meciul a început cu prezența gazdelor în jumătatea de teren a oaspeților și, în primele zece minute, au fost trei cornere la poarta lui Popescu. Buzoienii, cu o echipă compactă, scurtă, cu pressing dus până în careul avdvers, au absorbit ușor presiunea, au recuperat multe mingi, dar prima lor acținue cu ceva grad de pericol a fost abia în minutul 20, când au obținut prima lor lovitură de colț. În minutul 21, Negoiță a centrat de pe stânga în mijlocul careului Metalului, Strătilă a întins piciorul la minge, dar îi mai trebuiau câțiva centimetri ca s-o trimită în poartă. A fost singura ocazie de gol limpede a focșănenilor în prima repriză. A mai fost lovitură liberă bătută de Băciuț de la 25 de metri în minutul 45, însă Popescu a prins în doi timpi. La poarta CSM 2007, Lazăr a avut o intervenție salvatoare în minutul 34, când a respins în bară mingea șutată puternic, pe jos, la colțul lung de Zamfirescu.

Debutul părții a doua a întâlnirii le-a parținut buzoienilor care s-au cantonat în terenul Focșaniului, fără a crea, totuși emoții defensivei bine articulate de gazdelor. Aproape de finalul primului sfert de oră de după pauză, Rogoveanu a scăpat în zonă liberă, a pasat lui Băciuț care a șutat, mingea blocată de apărătorii Metalului a ajuns la Manu din al cărui șut din 7 metri rezultând un corner. Erau acțiunile care anunțau golul! În minutul 62, Popescu a uitat că Rogoveanu îi este adversar și i-a trimis cu mâna mingea la 25 de metri de poarta sa. Mijlocașul Focșaniului a preluat, a intrat în careu, a șutat, mingea a fost respinsă până la Băciuț, împiedicat prin fault să tragă la poartă. Penalty fără dubii, transformat de Rogoveanu, și s-a făcut 1-0! Metalul a mutat din nou tot dispozitivul în jumătatea CSM 2007, în minutul 85, Bratu a întins un picior salvator și a respins o minge de gol a oaspeților, iar în minitul 90 a devenit clar unul dintre riscurile jocului cu echipă scurtă al Metalului, obosită să mai facă mișcarea de piston înainte-înapoi: Predoiu a primit mingea la mijloc terenului, marcat foarte lejer, a trimis la Băciuț, singur-singurel la 25 de metri în zonă centrală. Au urmat preluarea, câțiva pași cu mingea la picior și șutul imparabil al golgeterului Focșaniului care a închis meciul: 2-0! A fost o victorie muncită, obținută cu contribuția tuturor jucătorilor trimiși în teren de Marius Bratu.

În celălalt joc din prima etapă a play-off-ului, Oțelul Galați – Aerostar Bacău 1-0, gol, Cireș, în prima repriză. În clasament, conduce, cu 49 de puncte, urmată de CSM Focșani 2007 cu 47 de puncte, Metalul Buzău cu 33 puncte și Aerostar Bacău, cu 31 de puncte.

În etapa următoare, la 8 aprilie, Aerostar va întâlni acasă pe Metalul Buzău iar CSM Focșani 20087 va juca pe Milcovul la 9 aprilie, cu Oțelul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?