Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Elevii de la Colegiul Economic au aflat informații despre insectele saproxilice

În cadrul proiectului LIFE Rosalia, în data de 23.03.2022 s-a desfășurat o oră deschisă cu 26 de elevi ai clasei 10 C de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu Focșani. Au fost prezentate informaţii privind:

Proiectul LIFE19NAT/RO/000023 Conservarea insectelor saproxilice în Carpați – LIFE ROsalia

Aspecte referitoare la speciile vizate de proiect care sunt specii prioritare strict protejate prin Directiva Habitate și beneficiile practice pe care acestea le aduc ecosistemelor

Argumente în favoarea conservării naturii

Acțiunile au ca scop îmbogățirea cunoștințelor elevilor și profesorilor privind natura și creșterea respectului față de aceasta cât şi sensibilizarea elevilor față de protecția naturii, de conceptul de protejare a speciilor și habitatelor. Copiii sunt atrași și chiar își doresc să se simta utili în protejarea naturii. Așa că printr-o educare corectă a generațiilor viitoare, principiile și obiectivele de conservare a biodiversității vor avea o baza solidă.

Proiectul LIFE ROsalia vizează speciile de insecte saproxilice protejate în ROSCI0208 Putna Vrancea. Obiectivul său este stoparea și inversarea tendinței de pierdere a habitatelor speciilor de coleoptere saproxilice protejate prin Directiva Habitate, localizate în arealul Carpaților, prin intermediul unor acțiuni demonstrative de conservare care să contribuie la creșterea conectivității habitatelor favorabile în ROSCI0208 Putna Vrancea (Parcul Natural Putna-Vrancea) cât și la replicarea celor mai adecvate măsuri de conservare în alte situri Natura 2000 din România.

Proiectul LIFE ROsalia face parte din cele 34 de proiecte LIFE din domeniul naturii şi biodiversităţii vor sprijini punerea în aplicare a Directivei UE privind păsările şi a Directivei privind habitatele, precum şi a Strategiei UE în domeniul biodiversităţii pentru 2030. Acestea dispun de un buget total de 221 de milioane euro, din care 133 de milioane euro vor reprezenta contribuţia UE.

Proiectele au fost selectate dintre peste 1.250 de propuneri depuse în cererii de propuneri pe anul 2019 pentru programul LIFE, publicată în aprilie 2019. Programul LIFE este instrumentul de finanțare al UE pentru mediu și politici climatice. Se derulează din anul 1992 și a cofinanțat peste 5.500 de proiecte în întreaga UE și în țări terțe.

Mai multe informații despre proiect și acțiunile desfășurate puteți găsi pe pagina web a proiectului www.liferosalia.ro

Informare de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?