Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

VIDEO și FOTO: Două gimnaste din Vrancea între ”Copiii de aur ai sportului românesc”!

Pe pagina de facebook a Federației Române de Gimnastică a fost postat recent un reportaj realizat de Ministerul Sportului la Deva, la Liceul cu Program Sportiv Cetate unde este cantonat Lotul de gimnastică junioare și senioare al României. Reportajul ”Copiii de aur ai sportului românesc – România are viitor” prezintă ceea ce se întâmplă cu 23 de sportive, atât junioare cât și senioare, ale cluburilor Steaua, Dinamo, Focșani, Farul Constanța, Deva, Bârlad sau CSS1 Constanța, (care) se antrenează pentru a scrie performanță”.

Între cele 23 de gimnaste care reprezintă, în viziunea reporterului, în fond a Ministerului Sportului – confirmată de rezultatele de până acum – viitorul României, se află și două sportive crescute și formate la CSS Focșani unde au fost pregătite de Daniela Trandafir și Cezar Stoica. Este vorba despre Ana-Maria Bărbosu, campioana europeană absolută a junioarelor care a câștigat tot ce putea fi câștigat la Mersin, în Turcia în 2020, performanță reconfirmată la competițiile ulterioare, și de colega și prietena ei, Iulia Florentina Trestianu și ea multiplu medaliată la întreceri interne și internaționale. Ambele sunt la Lotul de junioare de când aveau ”aproape 12 ani”, cum i-a spus Ana reporterului. Acum au ”aproape 16 ani” și au intrat în categoria senioarelor.

Timpul cerne valorile și în gimnastică, o parte dintre copilele care ajung la loturi, din diverse cauze ies din circuitul competițional. Ana-Maria și Iulia Florentina, copilele plecate din sala de gimnastică de la Focșani în sala de lot de la Deva, continuă și la senioare. Ambele au trecut prin accidentări, pe care Ana Maria le-a depășit mai ușor și a revenit la un nivel de performanță foarte bun, Iulia Florentina, mai greu, dar este acolo, la Lot și se pregătește pentru a reintra în concursuri.

În reportajul de pe pagina de facebook a FR Gimnastică pot fi văzute la antrenamente, dar și în camera de cămin unde locuiesc și pe care și-o gospodăresc așa cum au învățat de la părinții lor. Sunt două vrâncence din 23 de sportive pentru viitorul gimnasticii românești. Cu siguranță că nu-i deloc puțin! În sala în care ele au început gimnastica, sunt alte multe copile care sunt inițiate în acest minunat sport. Poate că antrenorii profesori de aici vor descoperi și forma alte valori de nivelul Anei Maria Bărbosu și Iuliei Florentina Trestianu, modele pentru micuțele sportive care tocmai au fost la Cupa MiniGym, la Bârlad. Sau pentru cele ce vor reprezenta CSS Focșani la viitoarele competiții.

Fetele de la Lotul Național participă în aceste zile la trialul în urma căruia antrenorii vor decide care dintre gimnaste și unde va participa la întrecerile internaționale din perioada următoare – ”Cupa Mondială de la Baku, Azerbaidjan, “Trofeul Citta di Jesollo” – cu o participare internațională remarcabilă a celor mai bune echipe de gimnastică din lume, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) și Campionatul European, care este etapă de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024”. Cel mai probabil, nou intrate în categoria senioarelor, Ana Maria și Iulia Florentina vor concura la Campionatul European, poate și la “Trofeul Citta di Jesollo”.

Până atunci – și după aceea, ”Viața lor se împarte între antrenamente, școală, competiții și odihnă. Cam atât. Gimnastica este a doua lor familie. Nu se plâng niciodată, sunt puternice, demne, istețe si devotate”, așa cum scrie și în reportajul care mi-a inspirat acest comentariu. Și cum mi-au spus și mie într-un reportaj pe care l-am scris când au venit acasă, la împlinirea a 14 ani și au devenit domnișoare cu carte de identitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?