Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Bugetul municipiului Focșani ajunge astăzi la votul consilierilor locali

Consilierii locali vor discuta, astăzi, proiectul de buget al municipiului Focșani pentru acest an. Proiectul de buget a fost publicat de municipalitate și dezbătut public într-o întâlnire organizată la sediul Primăriei Focșani. Dezbaterea publică a bugetului nu a avut prea mari intervenții pe cifrele și proiectele prezentate de primarul Cristi Valentin Misăilă, cu mențiunea că vor fi făcute amendamente până la ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi. Ieri, consilierul local Liviu Macovei a anunțat că va depune două amendamente la buget, respectiv Realizarea documentației tehnico economice pentru „Concursul de soluții în vederea modernizării zonei urbane – Piața Unirii” din Focșani și realizarea de reparații la pista de atletism de la stadionul Milcovul din cartoerul Sud.

Proiectul de buget prezentat de primarul Cristi Misăilă prevede alocarea de bani atât pentru continuarea lucrărilor deja începute, cât și pentru demararea de investiții noi.

Printre investițiile noi se află demararea lucrărilor la o autogară pentru zona de Sud, în apropierea viitorului spital județean. De asemenea, municipalitatea intenționează să realizeze un concurs de proiecte pentru Piața Moldovei. „Ne dorim să optimizăm condițiile de comercializare, dar și de conviețuire a locuitorilor din zonă cu agenții economici. Acolo există mai multe cereri legate de locurile de parcare, a condițiilor de comercializare a produselor. Cred eu că a venit momentul ca Piața Moldovei să capete o nouă înfățișare”, a arătat primarul Cristi Misăilă la dezbaterea proiectului de buget.

Proiectul de buget alocă peste 162 milioane lei pentru derularea proiectelor cu fonduri europene, a celor finanțate prin Programul Național de Dezoltare Locală sau prin Fondul de Mediu la nivelul municipiului Focșani. Proiectul de buget al municipiului cuprinde venituri locale de 412,5 milioane lei, cu peste 40 milioane mai mult decât anul trecut când bugetul era de 370,5 milioane lei. Pentru secțiunea de funcționare sunt alocați 229,4 milioane lei, iar la secțiunea de dezvoltare sunt alocați 183,1 milioane lei, comparativ cu 158 milioane lei alocați anul trecut.

Cea mai mare parte a banilor pentru dezvoltare sunt alocați pentru proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile postaderare, respectiv 129 milioane lei. Pentru unitățile de cultură sunt propuse 6,8 milioane lei, cea mai mare sumă fiind la Ansamblul Folcloric Țara Vrancei, cu 3,02 milioane lei. Pentru cofinanțarea unităților de cult se propune suma de două milioane lei, iar pentru CSM Focșani 2007 se alocă 11 milioane lei. Sunt propuse sume mici pentru organizarea de manifestări culturale, doar 600 mii lei, iar pentru proiectele Consiliului Local al Tinerilor se propun 20 mii lei. Peste 19,1 milioane lei este estimarea pentru sumele care vor fi cheltuite în acest an cu subvențiile pentru încălzirea locuințelor. În ceea ce privește funcționarea centrelor de vaccinare, sunt alocate 2,5 milioane lei. Alături de proiectele de investiții în infrastructură, municipalitatea a pregătit 7,2 milioane lei pentru lucrările de reparații a străzilor din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?