Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Spații de cazare temporară, la Centrul de Primire de la ”Elena Doamna”, și consiliere psihologică pentru refugiați

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat că au fost amenajate două spații pentru cazare temporară la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”, aflat în subordinea Consiliului Județean Vrancea.

„Facem, zi de zi, demersuri pentru a-i ajuta pe refugiații aflați în tranzit prin Vrancea, astfel încât să-i susținem concret atunci când ei ajung la Focșani. Astfel, am propus amenajarea a două spații pentru cazare temporară (câteva ore până la o zi) a refugiaților care doresc doar să se odihnească pentru a-și putea, apoi, continua drumul către București sau alte zone ale țării. De multe ori, șoferii sunt extrem de obosiți, iar odihna le este indispensabilă pentru a putea conduce în siguranță. Spațiile de cazare temporară au fost amenajate la nivelul Centrului de Primire Refugiați (în zona de demisol, respectiv subsol a clădirii), prin sprijinul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”, aflat în subordinea Consiliului Județean Vrancea, și al instituțiilor partenere din județ, în această perioadă în care cu toții contribuim la campania umanitară“, a afirmat președintele Cătălin Toma.

 

Aplicație pentru consilierea psihologică gratuită a persoanelor afectate de război

Persoanele afectate de război au posibilitatea să discute 24 de ore din 24 cu psihologi din Ucraina, care își pun la dispoziție timpul și cunoștințele pentru a-i ajuta pe toți cei aflați în dificultate, a anunțat Instituția Prefectului Județului Vrancea. Totul, la un click distanță, gratuit, pe aplicația www.vos.health/ukraine, unde în orice moment, o persoană va răspunde „prezent” și le va asculta problemele celor afectați de război. Mesajul transmis este simplu: „Nu ești singur. Suntem cu tine!”

Instituția Prefectului – Județul Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?