Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO! Cozi uriașe la benzinăriile din Focșani! Președintele CJ cere intervenția OPC-ului

Focșănenii s-au panicat după ce prețul carburanților a urcat constant în ultimele zile, în Vestul țării benzina și motorina ajungând să depășească 11 lei litrul, conform unor informații care circulă pe internet. „Bulevardul București e blocat pe ambele sensuri. Așa e peste tot în oraș. Am trecut pe Cuza vodă, e coada la Petrom până la „Elena Doamna”, la Lukoil de pe centură până la Petrom”, ne-a spus un focșănean.

Sursa video: Mihai Cârstea 

Situația este întâlnită și în alte orașe din toată țara.

Îngrijorările sunt legate și de iminenta creștere a prețurilor la toate produsele și serviciile, odată cu creșterea costului carburanților.

Pe de altă parte, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a postat următorul mesaj pe pagina sa de facebook: „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”.

Un alt mesaj vine din partea lui Radu Burnete, director executiv la Confederația Patronală Concordia: Oameni buni, sunt directorul celei mai mari confederații patronale din România. Producătorii de benzină sunt membri noștri. NU O SĂ FIE MÂINE BENZINA 11 LEI. Vă spun asta cu toată responsabilitatea de care sunt capabil. Da, e război lângă noi. Da, e inflație. O să fie fluctuații. Da, mâine o să treacă puțin de 8 lei, poate va fi 8.10, dar nici vorbă de minciunile circulate iresponsabil. Vă rog, mergeți acasă.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, a cerut, într-o postare pe pagina sa de Facebook, intervenția Oficiului pentru Protecția Consumatorului (OPC):

„Am luat act, cu stupoare, de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, valorile diferind semnificativ de la o oră la alta (…). Îi cer public directorului OPC Vrancea să se autosesizeze și să realizeze controale urgente la stațiile de carburant din Vrancea, pentru a stabili cum a fost posibil ca prețul combustibilului să fie majorat într-un interval atât de scurt cu o valoare extrem de mare pentru puterea de cumpărare a cetățenilor. Totodată, solicit și celorlalte instituții ale statului să demareze controale amănunțite astfel încât specula comercianților să înceteze, oamenii fiind extrem de afectați de aceste majorări de prețuri”. Președintele CJ a atașat fotografia unui bon emis în această seară de o benzinărie din Tulnici, prețul motorinei fiind de 9,99 lei litrul. Într-o altă fotografie, se arată că o stație de carburanți avea la ora 18.30 prețul de 7,52 lei litrul de benzină, iar o oră mai târziu era 8,32 lei; la motorină, la ora 18.30, prețul era de 7,75 lei litrul, iar la 19.30 de 9,05 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?