Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Șezătoare, expoziție de mărțișoare, recital Aurel Moldoveanu și spectacol cu Ansamblul „Plăieșii”, în săptămâna 1-8 martie, la Focșani!

În perioada 1-8 martie 2022, Primăria Municipiului Focșani prin Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei” organizează sub denumirea generică „Povestea Mărțișorului” o serie de manifestări cultural-artistice dedicate tradițiilor legate de venirea primăverii, mai ales că mărțișorul este un bun de patrimoniu UNESCO.

Astfel, în perioada 25.02-01.03.2022 la Sala Balada dar și în Piațeta Balada va fi organizată o expoziție de mărțișoare hand-made realizate de elevi ai școlilor focșănene ”În târgul Focșanilor…vremea mărțișoarelor”, iar pe data de 1 martie 2022, de la ora 11.00 la Sala Balada va fi proiectat filmul ”Ion Creangă și Amintiri din copilărie”.

Pe data de 2 martie 2022, de la ora 17.00 tot la Sala Balada va avea loc un spectacol ”Cu drag de Mărțișor”, un program artistic oferit publicului de tinere talente ale Palatului Copiilor din Focșani.

Pe data de 3 martie 2022, așa cum v-am obișnuit deja, de la ora 16.00 începe ”Sezătoarea Focșaniului”, eveniment unde artiștii de la ”Țara Vrancei” vă invită la o întâlnire cu tradițiile locale.

Ansamblul Etnofolcloric ”Plăieșii” din Chișinău vor oferi publicului focșănean un mărțișor muzical pe data de 4 martie, de la ora 17.30 la Sala Balada.

Data de 8 Martie este dedicată tuturor femeilor din Focșani. Artiștii tuturor instituțiilor de cultură ale Municipiului Focșani, alături de Aurel Moldoveanu vă invită la spectacolul ”Ce frumoasă ești, femeie” la Sala Balada, de la ora 17.30.

Vă așteptăm cu drag la sediul Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei” la toate evenimentele prilejuite de venirea primăverii!

sursă foto și text: Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?