Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Invitație la prima ediție a Festivalului Național de Fotografie „Instantanee‟

Ești pasionat de fotografie și-ți place să surprinzi cu ajutorul obiectivului tău culori, emoții, viață?! Vino să te înscrii la prima ediție a Festivalului Național de Fotografie „Instantanee‟ desfășurat online de Asociația „Viitorul sună bine‟, al cărui președinte este Diana Bratosin. Festivalul-concurs se adresează tuturor participanților din România cu vârsta de până la 20 de ani. Prima ediție a acestui concurs de fotografie se va desfășura în perioada 20 februarie – 20 martie.

Festivalul îşi propune descoperirea şi punerea în valoare a producţiilor de fotografie a căror tematică este emoţia pură (portrete, bunici, copii, familie etc.) şi a producţiilor de fotografie cu tematică etnografică, având ca scop principal cercetarea, promovarea şi valorificarea specificului cultural etnografic local şi naţional. Participanţii vor completa fişa de înscriere pusă la dispoziţie de organizator la urmatoarea adresa: https://www.bratosinevents.ro/formular-inscriere-festival-national-online-de-fotografie-instantanee/‟, spun inițiatorii concursului. Cei care doresc să se înscrie trebuie să știe că nu se percepe taxă de participare.

Festivalul Național de Fotogafie „Instantanee‟ încurajează tinerii să-și dezvăluie talentele artistice în arta fotografiei. Concursul cuprinde două secțiuni: secţiunea „Emoţia pură”, unde concurentul poate trimite cel mult trei fotografii care să surprindă momente, portrete, bunici, copii, familie etc., și secţiunea „Fotografie etnografică‟ unde concurentul poate trimite cel mult trei fotografii cu caracter local, naţional şi fotografie de arhivă. „Premiile festivalului sunt următoarele: Premiul Publicului – în funcție de numărul de like-uri primite la fotografia prezentată ȋn concurs; Premiul I, Premiul II; Premiul III; Premiul special şi menţiune. Marele premiu al festivalului, oferit de farmacia Iustin Serex SRL, este ȋn valoare de 500 de lei. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a acorda şi alte premii speciale sau menţiuni, în funcţie de valoarea artistică a fotografiilor selectate în concurs. Juriul festivalului va fi format din specialişti în domeniul fotografiei. Jurizarea se va face ţinând cont de următoarele criterii: autenticitatea şi originalitatea fotografiilor, valoarea mesajului transmis, capacitatea fotografiei de a promova şi valorifica elemente de cultură etnografică. Diplomele vor fi publicate pe paginile de facebook: https://m.facebook.com/Bratosin-Events-2243160646003572/https://www.facebook.com/Asocia%C8%9Bia-Viitorul-sun%C4%83-bine-102541045617952, pe data de 01 martie 2022. Fiecare concurent poate înscrie cel mult 3 fotografii în cadrul concursului la adresa de email: bratosin.diana@yahoo.com ‟, mai transmit inițiatorii concursului.

Termeni și condiții de participare:

Participanții Festivalului Național de Fotogafie „Instantanee‟ desfășurat online sunt obligați să respecte următoarele condiții: „Persoana sau instituţia care înscrie filmul sau fotografia este responsabilă pentru veridicitatea datelor din formularul de înscriere; Un concurent se poate înscrie în concurs cu maxim 3 fotografii în cadrul unei secţiuni; Producţiile vor fi luate în considerare numai dacă sunt însoţite de formularul de înscriere; Fotografiile trimise pentru concurs rămân în patrimoniul instituţiei organizatoare, constituindu-se într-o arhivă, cu drept de folosinţă pentru promovarea manifestării în acţiunile viitoare, precizând întotdeauna numele şi prenumele realizatorului fotografiei, fără vreo pretenţie de ordin financiar din partea realizatorilor; Fotografiile vor fi trimise online, respectând condiţiile tehnice comunicate de către organizator; Se acceptă următoarele procedee de editare a fotografiilor înscrise în concurs: luminozitate, saturație, contrast, crop și niveluri de culoare.

NU se pot adăuga sau elimina elemente din compoziție. NU sunt acceptate colajele foto. Orice alt procedeu de procesare, cu excepția celor enumerate mai sus, NU este acceptat. Fotografiile care conțin semnătura, data sau alte înscrisuri grafice NU sunt acceptate în concurs; Fotografiile copiate NU sunt acceptate în concurs; Fotografiile înscrise în concurs trebuie să aibă o rezoluție de 300 dpi și să fie în format .tiff sau .jpg, denumite apoi «PRENUME NUME- SECȚIUNE». Participarea la concurs presupune acceptarea de către participanţi a tuturor condiţiilor menţionate în prezentul regulament

Informaţii suplimentare se pot obţine accesând:

Site: https://www.bratosinevents.ro/

Facebook: https://m.facebook.com/Bratosin-Events-2243160646003572/ sau https://www.facebook.com/Asocia%C8%9Bia-Viitorul-sun%C4%83-bine-102541045617952

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?