Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Maramureş: Staţiunea montană Izvoare va fi reintrodusă în circuitul turistic regional

Staţiunea montană Izvoare, situată la 900 de metri altitudine în Munţii Gutâi, va reintra în circuitul turistic regional după 25 de de ani de la oprirea activităţilor specifice sezonului rece, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, noul manager al staţiunii, Flaviu Leşe.Primul pas a fost făcut prin repunerea în funcţiune a pârtiei de schi şi încercăm în prima etapă să oferim turiştilor, dar îndeosebi localnicilor posibilitatea de a schia în această iarnă. Intenţia noastră e să mai amenajăm încă o pârtie de schi, să aducem îmbunătăţiri şi dotări suplimentare celei puse în funcţiune, apoi să ne ocupăm de alte investiţii.

Cert e că după aproape 25 de ani, timp în care cea mai apropiată staţiune montană de municipiul Baia Mare a fost abandonată, acum va fi modernizată, dotată şi readusă în atenţia turiştilor români, a localnicilor, dar şi a străinilor care petrec mici vacanţe în Maramureş. Deşi am redeschis pârtia de schi de puţin timp, constatăm că sfârşitul de săptămână aduce un număr mare de pasionaţi de schi, dar şi copii însoţiţi de părinţi care petrec câteva ore în aer liber la schi şi săniuşˮ, a spus Flaviu Leşe.

Potrivit acestuia, în vara acestui an cele trei cabane vor intra într-un amplu proces de modernizare, dotare şi pregătire pentru sezonul anului viitor.Intenţionăm să redotăm, modernizăm, inclusiv acoperişul celor trei cabane montane din vecinătatea pârtiei de schi. Ne dorim un mic complex arhitectonic care să corespundă zonei în care ne aflăm luând drept model alte staţiuni din Europa. Avem această capacitate şi ne propunem ca toate investiţiile să fie realizate în condiţii optime ca staţiunea Izvoare să redevină printre cele mai apreciate din Maramureş, alături de alte domenii turistice sau schiabileˮ, a mai precizat Flaviu Leşe. Pe piaţa imobiliară locală, staţiunea Izvoare a fost evaluată la peste 4 milioane de euro, iar în urmă cu doi ani Primăria municipiului Baia Mare a anunţat că intenţionează să cumpere domeniul, însă a renunţat la investiţie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?