Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

De ce să ții cont când cumperi un frigider sau o combină frigorifică

Din fericire, piața ne oferă în prezent o mare varietate de tipuri de electrocasnice și dacă ne concentrăm pe frigiderele tipice sau acele combine frigorifice noi moderne pe care trebuie să le aibă fiecare bucătărie, varietatea gamelor și modelelor sunt depășite pe zi ce trece, unde calitatea și designul sporește frumusețea caselor noastre. Dar… Ce frigider sau combină frigorifică să cumpărăm în funcție de nevoile noastre?

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele de bază din orice casă și este indicat să-l alegem pe cel care se potrivește cel mai bine fiecărei nevoi și ținând întotdeauna cont de calitatea acestuia și, bineînțeles, de consumul de energie, ceea ce ne va afecta fără îndoială factura de energie lunară. De aceea e recomandat să ținem cont mereu și de clasa energetică a combinei frigorifice pe care ne-o dorim.

Mai ales fiindcă, în medie, consumul de energie electrică al frigiderului este în jur de 30% din consumul total al unei case. Prin urmare, alegerea unui frigider de bună calitate este importantă.

Combină frigorifică Beko – oferte (eMAG)

Rețineți că anumite magazine și site-urile online specializate sunt de obicei mai ieftine decât cele ale marilor lanțuri, deși s-ar putea să nu vi se pară așa atunci când cumpărați un frigider sau un congelator deoarece acestea sunt specializate în acest sector. De aceea, în ziua de azi, este recomandabil să cumperi online, mai ales că dispui și de transport gratuit până acasă, în cele mai multe dintre cazuri.

Cum să alegi un frigider sau o combină frigorifică

Dintre electrocasnicele esentiale pentru o locuinta, cel care ar trebui sa ocupe primul loc pe lista nu putea fi altul decat frigiderul. Ele permit conservarea alimentelor mai mult timp, iar acestea alcătuiesc nevoile de bază ale unei familii, adică hrana. Va fi inutil să cumpărați o cantitate mare de produse, dacă ulterior nu se vor putea păstra în condiții optime și cât se dorește, înmulțind o cheltuială deja mare.

Există mai mulți factori și aspecte care afectează achiziția acestui aparat și toți influențează într-un fel sau altul și de care trebuie să ținem cont:

Utilizare și frecvență de utilizare

Pentru aceasta, este necesar să se țină cont de numărul de persoane care urmează să-l folosească, dacă va fi în fiecare zi (obișnuit), sau de numărul de produse destinate congelarii.

Unde se instalează frigiderul sau combina frigorifică

In functie de spatiul disponibil in bucatarie, va trebui sa alegi un model cu dimensiuni specifice. Mai tarziu vor veni si alte aspecte secundare, precum culoarea sau finisajele, in concordanta cu decorul. Nu uitați înainte de cumpărare, indicați unde ar trebui să deschideți ușile!… Că de multe ori uităm.

Dispunerea ușilor și modulelor

Orice aparat care se respecta trebuie sa aiba spatiu pentru depozitarea diferitelor alimente, atat pe verticala cat si pe orizontala, si sa nu aiba colturi sau zone greu accesibile.

– Rafturile: Trebuie sa fie usor de curatat si extras precum si rezistente, si este intotdeauna mai bine sa fie din sticla pentru a putea vedea prin ele, si cu marginile rotunjite.

– Controlul umidității și al temperaturii: trebuie să fie ușor de accesat și gestionat. Ori de câte ori este posibil, ar trebui să fie în față, astfel încât să nu fie nevoie să miscam alimentele pentru a ajunge la comenzi.

Combină frigorifică Beko – idei

– Sertarele: Practic toate frigiderele și combinele frigorifice vin acum cu sertare individuale care mențin o temperatură și umiditate constante, care sunt utilizate în mod normal pentru legume, fructe sau carne.

– Iluminatul: Frigiderele trebuie să fie întotdeauna bine luminate (Ne amintim că și în sertare și congelator trebui să fie cazul). Iluminarea actuală este de obicei prin intermediul LED-urilor care durează mult timp.

Idei eMAG congelatoare ieftine

– Ușurința de curățare: Deși tehnologia no frost previne formarea înghețului și ne scutește de acea dezghețare periodică, este indicat ca toate sertarele și rafturile să fie ușor de demontat și, bineînțeles, așa cum am menționat anterior, să nu existe adâncituri și cu cât pereții sunt mai netezi, cu atât mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?