Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Atletism – Focșăneanul Mircea Penteliuc va reprezenta România la Campionatul European Master!

  • La competiția care va avea loc între 20 și 27 februarie, la Braga, în Portugalia, Mircea Penteliuc va concura la 3 km. marș, la 65-69 ani

”Am plăcerea să reprezint România la Campionatul European Master în sală”, mi-a scris recent marșăluitorul focșănean, rezident în Spania, Mircea Penteliuc. Fostul campion internațional al României în proba de marș 20 km în 1977, clasat al treilea la Campionatul Național de marș 30 km – Cupa Munților, în februarie 2020, și campionul din 2021 la 5 km marș la categoria +65 de ani, va întra în cursa de la categoria 65-69 de ani, la 3 km marș. Campionatul European Master este programat pentru 20-27 februarie, în Portugalia, la Braga. La competiție vor participa, așa cum scrie site-ul competiției, ”peste 2000 de sportivi din 43 de țări”. Intrarea în concursul care va avea loc la Atlice Forum, într-o zonă din centrul Bragăi, este permisă pentru alteți de peste 35 de ani, pe grupe de vârstă, din 5 în 5 ani.

Mircea Penteliuc a început a început atletismul la Clubul Sportiv Unirea Focșani, cu profesorul Ovidiu Gavrilă, apoi a continuat cu antrenorul Costel Popovici. Nu a renunțat niciodată la pasiunea pentru proba în care s-a consacrat în atletism. A rămas mereu tânăr, mereu angrenat în activități sportive. Iar la Campiontul European master indoor 2022 își propune să termine cursa ”între primii 10” și să reprezinte la cel mai bun nivel al său România și Focșaniul în care s-a format ca atlet și în care revine cu plăcere de câte ori are posibilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?