Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Răcoasa. Primarul Vladimir Păun și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2021

Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2021. Acesta a arătat care au fost principalele activități și proiecte pe care le-a derulat anul trecut. Pe lista de priorități s-a aflat și inițierea și implementarea investiției „Eficientizarea si modernizarea iluminatului public în com. Răcoasa, jud. Vrancea“. „Deși proiectul a fost depus pentru finanțare pe un program de finanțare al Fondului de Mediu, în urma analizei cererii de finanțare, care a întrunit toate condițiile cerute, în baza unui certificat fiscal emis anterior înregistrării cererii de finanțare, unde figuram cu o datorie de 27 lei, finanțarea proiectului ne-a fost respinsă. Am purces ulterior la executarea investiției din fonduri proprii. (…) Execuția lucrării a fost finalizată, cuprinzând și câteva extinderi, până la finele anului 2021. Cetățenii comunei Răcoasa beneficiază astăzi de un iluminat modern și eficient, cu lămpi pe fiecare stâlp, cu o valoare totală a investiției deaproape 480.000 lei“, se arată în raportul de activitate.

Pe lista de investiții s-au mai aflat proiectele: „Construire trotuare în sat Varnița, com. Răcoasa, jud. Vrancea“; „Construire Sală de Ședințe în sat Mărăști, com. Răcoasa, jud. Vrancea“. „Pe parcursul anului 2021 s-au definitivat lucrările la Școala Gimnazială Răcoasa astfel: «Eficientizare energetică (reabilitarea în totalitate a corpurilor A și B) a Școlii Gimnaziale Răcoasa, sat Răcoasa, corn. Răcoasa» – fonduri europene P.O.R.- valoare totală a investiției

1 826 450 lei; Extindere cu grupuri sanitare în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare la Școala Gimnazială Răcoasa, jud. Vrancea“ – fonduri parțial de la Ministerul Învățământului și parțial de la bugetul local. Valoare totală 175 000 lei; „Reparații sala de Festivități la Școala Gimnazială Răcoasa“ – funcționează sala de clasă, fonduri proprii; „Amenajare Sala de Sport la Școala Gimnazială Răcoasa“ – fonduri proprii; „Racordare la sistemul de încălzire a Sălii de festivități și a Sălii de sport“ – fonduri proprii“, se mai arată în raportul de activitate al primarului din Răcoasa.

Un alt proiect implementat este „Achiziție de echipamente din domeniul tehnologiei IT mobile, respectiv tablete și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, Comuna Răcoasa, jud. Vrancea“. La acest moment au fost livrate și predate către Școala Gimnazială Răcoasa, 220 tablete dotate cu cartelă SIM cu valabilitate a traficului de date de 24 luni. Urmează definitivarea licitației pentru lotul 2 care cuprinde: tablă interactivă 12 bucăți; camere web 12 bucăți; laptop 17 bucăți; router wireless 12 bucăți; system All-in-one 12 bucăți; montaj echipamente 12 bucăți.

Primarul Vladimir Păun mai arată în raportul său că la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Salingny” a depus două solicitări de finanțare: „Modernizare drumuri comunale în corn. Răcoasa, jud. Vrancea”, DC 54 și DC 55, proiect depus pe AFIR în 2017 cu rezultat „eligibil fără finanțare” în decembrie 2018, redepus pe PNDL 2, fără răspuns. „Am realizat de asemenea pe parcursul anului 2021 mai multe documentații pentru obiective de investiții necesare și utile comunității noastre astfel: «Înființare rețea de canalizare în corn. Răcoasa, jud. Vrancea» inclusiv cu documentații pentru solicitare avize, aceste fiind deja depuse către diverse instituții. Sperăm ca pe parcursul acestui an să se deschidă linii de finanțare pentru astfel de investiții. «Înființare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale, com. Răcoasa, jud. Vrancea” (în parteneriat cu com. Câmpuri și com. Soveja) – documentație pregătită inclusiv cu faza avize pentru depunere spre finanțare pentru PNRR sau orice altă sursă de implementare). Realizat documentații PT pentru obiectivele de investiții: „Amenajare parcare incinta Școala Verdea“; „Amenajare teren sport Școala Răcoasa“. Pe parcursul anului 2021 am promovat, participat și susținut diferite evenimente culturale și comemorative astfel încât am reușit promovarea localității atât în media cât și în conștiința publică locală și națională (manifestările de la Mausoleul Mărăști cu participarea unor înalte oficialități, „Mausolee pe bicicletă”, susținerea apariției revistei „Mărăști”, etc)“, se mai arată în raportul de activitate al primarului comunei Răcoasa, Vladimir Păun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?