Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Ministrul Transporturilor: Lansarea în licitație a contractului pentru construcția secțiunii Buzău-Focșani din A 7, în linie dreaptă

Construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova începe anul acesta, urmând să fie semnate contractele pentru cele trei loturi ale secţiunii Ploieşti-Buzău, iar lansarea licitaţiei pentru contractul vizând construcţia secţiunii Buzău-Focşani a intrat în linie dreaptă, anunţă ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu. „Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova! Ploieşti-Buzău: 63,25 km, contractele pentru cele 3 loturi ale acestei secţiuni urmează să fie semnate. Buzău-Focşani: 82,44 km, a fost aprobat Proiectul Tehnic! Lansarea în licitaţie a contractului pentru construcţia acestei secţiuni a intrat în linie dreaptă. Sunt primii paşi concreţi pentru unirea Munteniei cu Moldova prin infrastructură rutieră modernă”, a scris Grindeanu, luni pe pagina sa de Facebook, precizează AGERPRES.

Vineri, 21 ianuarie 2022, în sedința Consiliului Tehnico Economic al CNAIR a fost avizat Proiectul Tehnic pentru autostrada Buzău – Focșani, parte a A7. „Astfel, CNAIR poate începe întocmirea documentației necesară lansării licitației pentru execuția lucrărilor. Lungimea acestui sector este 82,44 km. Finanțarea pentru execuția lucrărilor destinate Autostrăzii Buzău – Focșani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?