Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Baschet, Liga Națională – E vremea unei noi victorii!

Echipa de baschet a CSM Focșani 2007 va întâlni, în ultima rundă a turului campionatului 2021-2022 al Ligii Naționale, pe CS Municipal Galați. Partida va avea loc în Sala Polivalentă sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 17:00. Spre deosebire de precedentele ediiții de campionat, când gălățenii au făcut legea în confruntările cu focșănenii, de această dată lucrurile stau altfel. Oaspeții de mâine seară ai Focșaniului au obținut doar 3 victorii din 14 meciuri și se află pe locul 14, pe care vor și încheia turul, indiferent de rezultatul întâlnii cu CSM 2007. Toate cele trei meciuri câștigate de ei în campionat au fost în ultimele două luni ale anului trecut, după care au urmat două înfrângeri în ianuarie. Un traseu oarecum asemănător au avut și focșănenii care se află, totuși, pe locurile 10-11 într-un clasament al adevărului, poziție pe care pot încheia turul în cazul în care se vor impune în meciul cu CS Municipal Galați. O pot face? Așa cum a evoluat echipa în ultimele cinci etape, înclusiv în mecurile pierdute ca U BT Cluj Napoca și CSU Sibiu, cu siguranță că da!

Profesorul Petruț Mihai a stabilizat o formulă de joc aproape de potențialul de vârf al lotului, cu omogenitate și o partitură ce devoalează o concepție limpede, cu posibiltate de reacție la prestația adversarilor. Probabil că dacă l-ar putea determina pe valorosul Chatman – al treilea marcator din Liga Națională, cu o medie de 20,29 puncte și un total de 284 în 14 jocuri – să joace mai mult pentru echipă, rezultatele ar fi și mai bune! Focșănenii iubitori de baschet au înțeles că echipa este capabilă de evoluții de bună calitate, că are determinarea să le ofere spectacol sportiv și rezultatele așteptate. De aceea au început să vină la meciuri în număr suficient de mare – având în vedere condițiile impuse de regulile antipandemie – și să-și susțină favoriții care pot să le producă sâmbătă seara o nouă satisfacție.

A venit vremea unei noi victorii, mai cu seamă că adversarii lor sunt la cel mai scăzut nivel al performanțelor din campionat de când cele două grupări sunt în aceeași ligă! Gălățenii au în palmares, totuși, calificarea în Final-four-ul Cupei României, obținută la finalul anului trecut. Este de observat că la CS Municipal Galați joacă doi baschetbaliști care au făcut parte, în timp, din loturile ehipelor focșănene: Milos Pasic, în sezonul trecut al Ligii Naționale și Marius Ciotlăuș, MVP-ul turneului în care CSM 2007-LPS Focșani a câștigat titlul de vicecampioana României la U 20, în anul 2016!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?