Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

VIDEO: Șefi în pandemie. Interviu cu colonelul doctor Decebal Popescu, comandantul Spitalului Militar Focșani

Una dintre principalele condiții pentru ca sărbătorile să fie cu adevărat fericite este sănătatea. Astăzi, cu ajutorul colonelului doctor Decebal Popescu, comandantul interimar al Spitalului Militar „Dr. Alexandru Popescu‟ din Focșani, vom afla mai multe despre stadiul în care se află lucrările de reabilitare a unității spitalicești, dar și despre ultimele dotări în ceea ce privește tehnica medicală.

Col. dr. Decebal Popescu este absolvent al Institutului Medico-Militar din Târgu Mureș. „Mi-am început cariera de medic la Batalionul 633 Tancuri din Brigada 63 Tancuri în anul 1997. Am obținut atestatul în Medicina de urgență în anul 2000, în l’Hôpital d’Instruction des Armees LAVERAN de MARSEILLE. Cariera unui om începe cu interesul pe care și-l acordă pentru educație. Sunt medic în cadrul Spitalului Militar de Urgență «Dr. Alexandru Popescu» Focșani din anul 2002, când am ocupat funcția de medic specialist la ambulanță. În prezent, ocup funcția de comandant interimar al spitalului, din martie 2021, funcție pe care am încadrat-o și între anii 2016-2017. Sunt medic primar Medicină de urgență din anul 2011, medic primar Medicină de interne din anul 2012 și medic specialist gastroenterolog din anul 2016‟, spune col. dr. Decebal Popescu.

Fiind adeptul corectitudinii și al lucrului bine făcut, col. dr. Decebal Popescu spune că, pentru a reuși tot ceea ce-și propune, se concentrează pe soluție și nu pe problemă. Când vorbim de actul medical, îmi focusez prioritățile după prioritățile pacienților. Abilitățile trebuie perfecționate și dezvoltate continuu pentru că ceea ce este potrivit acum, poate fi insuficient mâine. Totodată, dacă pot face un bine, îl fac‟.

Când ne referim la Spitalul Militar de Urgență «Dr. Alexandru Popescu», vorbim despre sănătate, vocație și tradiție

Spitalul Militar „Dr. Alexandru Popescu‟ Focșani este o unitate medicală cu tradiție, respectat în rândul vrâncenilor, care a făcut față provocărilor pandemiei de COVID-19. Când ne referim la Spitalul Militar de Urgență «Dr. Alexandru Popescu», vorbim despre sănătate, vocație și tradiție. Spitalul Militar de Urgență «Dr. Alexandru Popescu» Focșani, aflat în subordinea Direcției Medicale a MApN, a continuat tradiția Spitalului Milităresc de la 1832, a Spitalului Diviziei VI Infanterie și, pe parcursul acestor ani, a obținut o ascensiune profesională de excepție. Spitalul asigură asistenţă medicală de specialitate pentru personalul militar, civil şi membrii familiilor acestora din unităţile şi formaţiunile militare arondate din zona de responsabilitate, precum şi pentru pensionarii militari, veteranii de război și alte categorii de asigurați din județele Bacău, Buzău și Vrancea. De asemenea, unitatea asigură serviciul de medicină operațională pentru generarea unei Facilități Medicale de Tratament –ROL 2B‟, precizează col. dr. Decebal Popescu.

Cu toate că perioada de început a pandemiei de COVID-19 a semănat în inimile tuturor teamă și incertitudine, reprezentanții Spitalului Militar Focșani s-au adaptat rapid noului inamic, reușind să răspundă cu promptitudine tuturor solicitărilor. „În contextul actual al pandemiei de COVID-19, am venit în sprijinul campaniei naționale de vaccinare cu un Centru de vaccinare dislocat la Cercul Militar și cu echipe mobile de vaccinare care s-au deplasat în UAT-uri din județele Vrancea, Bacău și Vaslui. Am venit în sprijinul Spitalului Modular de la Lețcani cu o echipă de 20 de subofițeri sanitari și în sprijinul unităților militare din aria de responsabilitate, prin recoltări de probe biologice pentru depistarea, prin RT-PCR, a SARS-CoV-2‟, mai adaugă col. dr. Decebal Popescu. Tototdată, reprezentanții Spitalului Militar Focșani au participat și la activitățile comune organizate de administrația locală „prin medici epidemiologi detașați la Spitalul Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani, și sprijinim în continuare cu resursă umană, coordonând și centrele de vaccinare administrate de Brigada 8 ROT. Am efectuat vaccinarea în UAT-urile Vizantea-Livezi și Ciorăști cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare‟.

Aparat RMN de ultimă generație, în dotarea Spitalului Militar Focșani

În urmă cu doi ani, Spitalul Militar „Dr. Alexandru Popescu‟ din Focșani a intrat în reabilitare totală. Cu sprijinul MapN și al Direcției Medicale dorim să punem la dispoziția comunității un spital modern, încadrat cu personal profesionist și dedicat pacienților. Procesul de reabilitare și consolidare, prin implementarea obiectivului de investiții: «Consolidare și reabilitare pavilion spital, pavilion punct termic, pavilion bloc alimentar, spălătorie și pentru reabilitarea rețelelor de utilități», se află în plin proces de desfășurare. În prima parte a anului viitor ne vom muta în jumătatea reabilitată a pavilionului A, spune col. dr. Decebal Popescu.

Pe lângă lucrările de reabilitare, în 2020, în dotarea spitalului a ajuns un aparat ultra-performant de rezonanță magnetică, SIEMENS MAGNETOM AERA 1,5t, an fabricaţie 2020 „ce va fi deservit de personalul medical specializat din Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală. Acest aparat RMN aduce un plus performanței investigațiilor prin rezoluție înaltă și calitatea superioară a imaginilor, prin scurtarea timpului pe segment la 10 minute și reducerea zgomotului în timpul investigației de până la 95% . Astfel, pacienții cu internare continuă care au nevoie de investigații la: craniu, coloană vertebrală, abdomen, pelvis, genunchi vor beneficia de aceste servicii în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală‟, spune col. dr. Decebal Popescu.

Anul acesta, Laboratorul de Analize Medicale a fost dotat cu analizoare noi de proveniență germană, iar planurile pentru începutul anului viitor prevăd „definitivarea lucrărilor la sala de politraumă‟. Echipei medicale din cadrul Spitalului Militar Focșani i s-au alăturat, de-a lungul timpului, noi medici. „Au fost încadrați: un medic în Laboratorul de Radiologie și Imagistică, un medic în Compartimentul Ortopedie și Traumatologie și, pentru sprijinul epidemiologic, pe o perioadă determinată, un medic epidemiolog, un medic urolog și un medic în cadrul Laboratorului de Analize Medicale‟, mai spune col. dr. Decebal Popescu.

Daruri de la colectivul Spitalului Militar

Ne apropiem cu pași repezi de încheierea unui nou an, ocazie cu care col. dr. Decebal Popescu urează tuturor cetățenilor sărbători liniștite și multă sănătate: „Sărbătoarea Nașterii Domnului și a Anului Nou 2022 îmi oferă deosebita onoare să vă urez, în numele personalului Spitalului Militar de Urgenţă «Dr. Alexandru Popescu», sănătate, armonie, împlinirea tuturor dorințelor, speranță și bucurii alături de cei dragi. Să nu uităm că vaccinarea ne poate salva bunicii, părinții și prietenii. Sărbători fericite! La mulți ani!‟.

Mesagerii lui Moș Crăciun militar au reușit și în acest an să aducă zâmbete pe chipurile copiilor și bunicilor din satele îndepărtate ale județului Vrancea. Marți, 21 decembrie 2021, „într-un peisaj mirific de iarnă, aceștia nu au împărțit doar bunătăți, dulciuri, fructe și jucării, ci și multă voie bună și au transmis mesajele de sănătate și bucurie ale întregului colectiv al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Popescu” Focșani. Copiii sunt asemenea îngerilor care ne îndeamnă la fapte bune. Le mulțumim, cu mult drag, pentru că ne-au primit în povestea lor”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Spitalului Militar Focșani.

Flash interviu:

1.Sport/sportiv/echipa preferată: „Prin sport ne pregătim un corp sănătos. Sportul leagă prietenii și oferă lecții importante de viață. Clubul Steaua

2.Prima mașină: „Oltcit”. Mașina de vis: „Mă mulțumește mașina care oferă confort și siguranță familiei‟.

3.Puterea înseamnă: „Cred cu tărie că adevărata putere este capacitatea de a defini nevoile umane și de a le rezolva fără a aștepta recunoștință‟.

4.Calitățile unui lider: „integritatea, empatia, autenticitatea, determinarea și puterea de mai sus‟.

5.Timp liber: „Îl dedic familiei în totalitate pentru a-mi arăta recunoștința, gratitudinea și aprecierea față de înțelegerea lor‟.

6.Surse de informații: „Pentru confirmarea diverselor situații, apelez la informarea din surse oficiale‟.

7.Cum începe și cum se termină o zi? „Începe și se termină cu zâmbetul copilului‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?