Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cod galben de ninsori, viscol și polei; recomandările polițiștilor

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 08:00; Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ și polei; Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ:

COD GALBEN

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, viscol; Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 10:00 – 27 decembrie, ora 22:00; Zone afectate: în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

COD GALBEN

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ; Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 13:00 – 28 decembrie, ora 08:00; Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zona Carpaților Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

COD GALBEN

Fenomene vizate: polei; Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 17:00 – 28 decembrie, ora 08:00; Zone afectate: local în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea

În intervalul menționat, în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea, temporar vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care local vor determina depuneri de polei.

Comunicat de presă, IPJ Vrancea, 27 decembrie 2021: Recomandări pentru circulație în siguranță, în condiții de iarnă

Pentru siguranța circulației pe drumurile publice din județ, facem următoarele precizări:

Informați-vă asupra condițiilor meteorologice și de drum dacă aveți planificată o călătorie. Puteți obține informații cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R., pe care îl puteți accesa pe site-ul oficial al Poliției Române –www.politiaromana.ro .

Îndepărtați în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism. În timpul deplasării, zăpada sau gheața lăsată necurățată pe plafon poate aluneca și poate bloca vizibilitatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

Conducătorilor de vehicule le recomandăm să respecte regimul legal de viteză și să îl adapteze în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc., ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

REAMINTIM:

Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile!
Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Bicicliștilor le recomandăm să evite pe cât posibil deplasarea cu bicicleta în această perioadă și să folosească mijloace alternative de deplasare, întrucât condițiile atmosferice și de drum pot contribui la mărirea riscului de a fi implicați într-un eveniment rutier.

Suntem la datorie și supraveghem traficul rutier, pentru siguranța tuturor!

Sursa foto: Poliția Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?