Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

VIDEO: „Groapă de împrumut” în extravilanul municipiului pentru construcția Autostrăzii Buzău-Focșani

Primăria Focșani va oferi o suprafață de peste 29 hectare de pășune pentru realizarea uunei „gropi de împrumut” necesară construirii Autostrăzii Buzău- Focșani. Terenul respectiv este situat în extravilanul municipiului Focșani și are categoria de pășune. Proiectul inițiat de primarul Cristi Misăilă și aprobat, joi seară, în ședința Consiliului Local, prevede punerea la dispoziția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a unui teren de 295406 metri pătrați pe o perioadă de maximum cinci ani, dar nu mai mult de data finalizării lucrărilor de investiții. Teoretic, termenul de finalizare al autostrăzii este 2026, fiind vorba de o investiție realizată cu banii europeni alocați prin PNRR. Ulterior, după finalizarea lucrărilor la autostradă, cei de la CNAIR au obligația să aducă terenul la starea inițială.

Chiar dacă unii consilieri locali și-au exprimat temerea că această „groapă de împrumut” ar putea deveni o nouă „baltă”, reprezentanți Primăriei au precizat că oficialii CNAIR susțin că acest lucru nu se va întâmpla. Arhitectul șef George Păduraru-Coban a participat la o ședință online cu reprezentanții CNAIR și a explicat că la această „groapă de împrumut” va fi adus pământ vegetal rezultat în urma lucrărilor la autostradă, o soluție utilă în contextul în care noul PUG prevede că această zonă va fi transformată în spațiu verde.

De menționat că terenul respectiv a fost identificat de CNAIR. „Având în vedere faptul că pentru proiectele cuprinse în portofoliul PNRR au fost impuse termene stricte de contractare, realizarea proiectului aferent obiectivului de investiții mai sus menționat fiind într-un stadiu avansat, CNAIR înțelege să vină în ajutorului viitorului antreprenor limitând timpul de identificare a gropilor de împrumut, respectiv investigarea terenurilor necesare acestora”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Conform unui comunicat al CNAIR din data de 9 decembrie, „Indicatorii Tehnico – Economici au fost avizați (…) în cadrul CTE a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii după ce în data de 03.12.2021 au fost avizați și în cadrul CTE CNAIR S.A. Avizul de Gospodărire a Apelor se află în faza finală de obținere, iar procedura de dobândire a Acordului de Mediu este, de asemenea, aproape de final. Proiectantul, Consitrans S.R.L a finalizat și Proiectul Tehnic care urmează să fie analizat și avizat, astfel încât procedura de achiziție publică pentru realizarea lucrărilor să poată fi lansată până la sfarșitul anului 2021”.

Vineri, 10 decembrie, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că proiectul tehnic al tronsonului Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei (A7) a fost avizat. Lungimea Autostrăzii Buzău-Focșani este de 82,44 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?