Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Atletism – Claudia Prisecaru va alerga la Dublin, la Campionatul European de cros!

  • Competiția va avea loc la 12 decembrie

Campionatul European de Cros, ediția a 27-a va avea loc în Irlanda de Nord, la Dublin, duminică, 12 decembrie. România va fi reprezentată de o echipă alcătuită din alergătoarele care s-au clasat pe primele 6 locuri la Campionatul Național de Cros, din 16 octombrie, de la Botoșani – Ancuța Bobocel, Claudia Prisecaru, Adelina Panaet, Liliana Dragomir, Roxana Rotaru și Adelina Bălțoi și care sunt confirmate ca atare și pe site-ul EAAF.

Campioana de la CSM Focșani 2007, Claudia Prisecaru este medaliata cu argint a Campionatului Național din acest an. În 2017, Claudia a obținut cu echipa României medalia de argint a Campionatului European de cros de la Samorin, în Slovacia. Din acea echipă făceau parte și Ancuța Bobocel și Roxana Bîrcă (Rotaru) care vor concura și cu actuala formație a României. Claudia Prisecaru, eleva profesorului Cristian Orza, este specialistă a probei de 3000 metri obstacole în care este medaliată cu bronz la Campionatul European de tineret, dar are performanțe foarte bune și în probele de 3000 metri, unde este campioană națională în 2021, ca și la 5000 metri, în care în acest an și-a bătut propriul record la Campionatul Balcanic de la Belgrad.

Campionatul European de Cros de la Dublin va avea un clasament individual și unul pe echipe. Fără a fi o specialistă a curselor pe distanțe lungi, Claudia Prisecaru, care se află într-o bună stare de sănătate și formă fizică, poate contribui, împreună cu colegele de echipă la o clasare cât mai bună a României, așa cum s-a întâmplat și în 2017, când abia trecuse de juniorat! Un argument în acest sens este și faptul că în acest an a reușit să-și depășesacă mai multe recorduri personale, semn că își consolidează statutul de sportivă de primă mărime a atletismului românesc. Alergătoarele din România au programată plecarea la Dublin pentru vineri, 10 decembrie, dimineața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?