16 invitați la un eveniment de orientare în carieră, dedicat elevilor Școlii Gimnaziale „Ion Basgan” din Focșani

0
197

Duminică, 5 decembrie 2021, Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani organizează un eveniment de orientare în carieră dedicat Zilei Internaționale a Voluntariatului, în intervalul orar 13.00 – 15.00. Acesta se numește „Biblioteca Vie a Profesiilor” și este destinat elevilor noștri din clasele a VII-a și a VIII-a.

Vor participa 16 invitați, profesioniști din diferite domenii de activitate, care le vor vorbi elevilor noștri despre provocările și succesele trăite, avantajele și dezavantajele profesiei alese, dar și despre munca din spatele acesteia: medic, jurnalist, avocat, profesor, ghid turistic, ilustrator grafic, informatician, preot, trainer, psiholog, polițist, caricaturist, cofetar, salvator montan, antreprenor și actor.

Ne dorim ca prin această experiență, elevii să descopere povești interesante ale oamenilor și profesiilor despre care nu erau până acum interesați, să afle lucruri noi despre ei înșiși, să vadă lumea, pentru scurtă vreme, cu alți ochi, să afle că viața este compusă din poveștile noastre, ale tuturor și că de noi depinde cum și dacă le scriem.

 

Despre „Biblioteca Vie”:

Este o metodă de învățare nonformală care își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni.

Ce face din „Biblioteca Vie” o experiență minunată? Simplul detaliu că pe rafturi, CĂRȚILE sunt OAMENI, care intră într-un dialog personal cu CITITORUL.

Comunicat de presă, 3 decembrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here