Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

PROMIT – PROmovarea Muncii si Integrarii Tinerilor

(POCU/908/1/3/149900)

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Anunț de presă

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică CATALACTICA anunță demararea proiectului ”PROMIT – PROmovarea Muncii și Integrării Tinerilor”

 

București, 22 octombrie 2021 

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică – CATALACTICA, în parteneriat cu Asociația pentru Promovare Incluzivă INTEGRAT și ADPSE Catalactica – Filiala Teleorman anunță demararea proiectului PROMIT – PROmovarea Muncii și Integrării Tinerilor, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Cu o durată de 24 de luni, proiectul vizează integrarea socioprofesională a tinerilor din categoria NEETs (au vârsta între 16 și 29 de ani, nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare), din județele Buzău și Vrancea.

Obiectivul general al proiectului constă în promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate și sprijinirea mobilității forței de muncă prin facilitarea accesului la calificare și ocupare, inclusiv antreprenoriat și ocupare pe cont propriu pentru 1051 de tineri NEETs.

 

Destinatarii proiectului (grupul țintă – GT) sunt tinerii între 16 și 29 de ani, care nu au loc de muncă și nu urmează niciun program educațional sau de formare. In plus au domiciliul sau resedința în regiunea Sud-Est și sunt sunt înregistrați și profilați de către Serviciul Public de Ocupare (SPO).

Principalele activități adresate tinerilor selectați vizează acțiuni de medierea muncii pentru minim 841 tineri NEETs, cursuri de calificare profesională pentru minim 574 tineri NEETs, cursuri de competente antreprenoriale, sprijin antreprenorial pentru 140 de tineri NEETs nivel de ocupabilitate A, constând în formare și consiliere antreprenorială și finanțarea a 36 de planuri de afaceri cu 25.000 Euro, servicii de îndrumare pe parcursul procesului de integrare socioprofesională la noul loc de muncă.

La finalul perioadei de implementare estimăm că 452 de tineri vor fi încadrați în muncă prin intermediul acțiunilor de facilitare derulate prin proiect.

Pentru detalii suplimentare despre condițiile de includere în grupul țintă, despre activitățile desfășurate și noutăți privind proiectul ne puteți contacta :

Nicoleta Golai – Manager Proiect

office@catalactica.org.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?