Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO și GALERIE FOTO: Interviu EXCLUSIV! Primarul Cristi Misăilă: Este important ca oamenii să-și construiască aici, în Focșani, o casă, o familie, o carieră

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, vorbește, într-un interviu acordat în exclusivitate Monitorului de Vrancea, despre proiectele inițiate, aflate în curs de derulare sau finalizate. Aflat la finalul primului an din cel de-al doilea mandat, Cristi Misăilă are o listă lungă de realizări, de la unități de învățământ reabilitate, la străzi modernizate și locuri de joacă nou nouțe. Are, de asemenea, o listă cel puțin la fel de lungă cu proiecte pe care și le dorește implementate, dar care depind nu doar de el și de echipa din Primăria Focșani, ci și de unitatea pe care și-o dorește în Consiliul Local (și care lipsește), de fondurile guvernamentale (Guvernul Cîțu a alocat ZERO lei municipiului nostru) și de cele europene.

Reporter: Ne apropiem de finalul primului an din cel de-al doilea mandat de primar. Înainte de a discuta despre acesta, aș vrea să îmi spuneți care sunt principalele proiecte de investiții pe care le-ați derulat în Focșani în primul mandat?
Primar Cristi Misăilă: Pentru a dezvolta un proiect cred că este important să faci un bilanț cât mai corect și faptul că de curând s-a împlinit un an de la alegerile locale reprezintă un prilej bun de a prezenta poate cele mai importante proiecte pe care le-am gândit și pe care le gândim pentru Municipiul Focșani. Un mandat prin care îmi doresc, alături de întreaga mea echipă, de cei care se implică în derularea proiectelor demarate în primul mandat, să le ducem la bun sfârșit, mă refer la majoritatea proiectelor derulate cu fonduri europene și, bineînțeles, cele derulate cu fonduri de la bugetul de stat și bugetul local. În primul mandat ne-am aplicat asupra scrierii cererilor de finanțare, semnarea contractelor pentru obținerea fondurilor nerambursabile. În această construcție am plecat de la ideea că cel mai valoros bun al unei comunități sunt oamenii. Tocmai de aceea este important ca oamenii să se simtă bine în comunitate, să aibă acces la servicii publice dintre cele mai bune și cât mai diversificate pentru a-și construi aici, în Focșani, o casă, o familie, o carieră. Prin urmare, am decis că proiectele pe care le inițiem să fie cât mai aproape de nevoile oamenilor dar să poată fi și realizabile din punct de vedere financiar.

După un an din cel de-al doilea mandat încep să se vadă roadele muncii nevăzute din primul mandat, mă refer la întreaga documentație care a fost întocmită de colegii mei, de echipa Primăriei Focșani, de colaboratorii noștri pentru a putea ajunge în situația pentru a băga cupa în asfalt. Avem și proiecte la care a durat trei ani de zile înainte de a ajunge în faza de execuție. Ne-am uitat la nevoi și am considerat că o prioritate o reprezintă educația, viitorul nostru îl reprezintă tinerii, cei care vor prelua frâiele acestei comunități, și ne-am uitat și pe finanțările europene și am identificat fondurile necesare pentru a reabilita și moderniza mai multe unități de învățământ – grădinițe, școli, licee, internate și cantine. Am scris mai multe proiecte și am obținut deja finanțare pentru nouă unități de învățământ. Am finalizat deja lucrările la două unități de învățământ: Școala Generală ”Duiliu Zamfirescu” și Școala Generală ”Ion Basgan”, dar și la internatul și cantina Colegiului Tehnic ”Gh. Asachi”. Astăzi, lucrările se apropie de final la alte unități de învățământ și mă refer aici la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu”, la Școala Gimnazială ”Anghel Saligny” și la Grădinița 18, dar și la cantina Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea”. Tot cu ajutorul fondurilor europene vom reabilita și Grădinița nr. 16 și Creșa nr. 7, pentru ambele proiecte fiind semnate contractele de finanțare și proiectare/execuție. În același timp, am demarat lucrări și la alte școli, asigurând finanțarea acestora din bugetul local. În primul mandat am reușit să finalizăm lucrările la un corp de clădiri de 12 clase, început în anii ‘90 și care urmează să fie destinat Liceului de Artă ”Gh. Tattarescu”. Au fost câteva sincope legate de funcționarea Consiliului Local în 2021 pentru că ne doream ca acest obiectiv să fie finalizat din luna august, astfel încât din septembrie elevii să poată păși în noua casă. Imediat ce liceul va reuși să achiziționeze mobilier nou, elevii de la acest liceu se vor putea muta în noile săli de clasă. Tot din bugetul local am reușit anul trecut refacerea acoperișului și continuăm lucrările de înlocuire a tâmplăriei la Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, un colegiu de prestigiu din România situat într-un imobil monument istoric.
Și lucrurile nu se opresc aici în ceea ce privește investițiile în educație căci Primăria Municipiului Focșani construiește o sală de sport multifuncțională la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”, cu ateliere de practică, sală de sport cu toate anexele necesare. Nu ne-am oprit aici, am depus cerere de finanțare pentru a obține fonduri europene pentru mai multe unități de învățământ, mă refer la Grădinița 13, Creșa 1, Grădinița 1, Grădinița 10, la vechea clădire a Liceului de Artă. Ne dorim să reabilităm și clădirea Colegiului Pedagogic. Sunt proiecte depuse și care se află în evaluare. Ne dorim o reabilitare integrală a Colegiului tehnic Edmond Nicolau, unde este cea mai amplă investiție în domeniul învățământului. Dacă am reuși să semnăm contractul de finanțare ar fi o sumă de aproximativ 6,3 milioane euro. Ne dorim ca toate aceste investiții să le ducem la bun sfârșit. Nu în ultimul rând, precizez că în cel mai scurt timp se va finaliza construirea celor cinci terenuri de sport la Liceul cu Program Sportiv, din care trei de tenis și două terenuri multifuncționale. Dar un municipiu reședință de județ nu este doar un loc în care cetățenii au nevoie de străzi mai bune, iar copiii de școli mai curate, mai călduroase și mai sigure.

Cetățenii noștri au nevoie și de spații în care să se recreeze alături de copiii și nepoții lor. Tocmai pentru acest lucru am modernizat Grădina Publică din centrul orașului, cel mai vechi parc al Focșaniului și am demarat un proiect amplu de reabilitare a Parcului Nicolae Bălcescu. Este un proiect demarat în vara lui 2020 și care se va finaliza, cel mai probabil, în 2022. Vor fi spații speciale pentru iubitorii de șah, pentru pasionații de skateboard dar și pentru proprietarii animalelor de companie. Vor fi zone de agrement, de recreere și promenadă.
De asemenea, locurile de joacă din oraș trebuiau modernizate și resistematizate, așa încât am demarat un astfel de proiect încă din 2018 când am inaugurat un proiect pilot – VeloPark cu piste de bicicletă pentru copii și un loc de joacă, dar și alte două parcuri – unul în Grădina Publică și unul pe B-dul Longinescu. A urmat modernizarea multor altor locuri de joacă din cartierele din oraș, dar și din cadrul grădinițelor și a creșelor. Anul acesta am demarat un proiect prin care vom moderniza alte 14 locuri de joacă. Este un proiect pentru care am semnat contractul de execuție încă din iarna anului 2021, dar neînțelegerile politice din Consiliul Local au dus la întârzierea acestui proiect. Cred că din 12 octombrie vor începe lucrările la cele 14 locuri de joacă noi, din cartierele municipiului.

Un proiect nou, care a demarat în 4 octombrie, este Reabilitarea cartierului Bahne, care înseamnă reabilitarea spațiilor verzi, construirea locurilor de joacă, reabilitarea parcului de lângă CEC, reabilitarea căilor de acces, instalații de irigat pentru spații verzi, sistemul de iluminat, sistem de supraveghere video. Practic, va fi reabilitat tot cartierul Bahne, mă refer la ansamblul de locuințe cuprins între străzile Brăilei, Bucegi, până la intesecția cu Cezar Boliac, strada Lupeni, strada Panduri până la intersecția cu strada Brăilei. Tot pentru acest cartier avem depusă și o cerere de finanțare pentru construirea unui centru multifuncțional pentru activități educative, cultural recreative și sociale, în valoare de aproximativ 1,7 milioane euro. Contractul a fost semnat de Ministerul Dezvoltării, așteptăm să fie transmis să îl putem semna și noi, să începem procedurile de achiziție pentru a demara și această investiție. Acest centru multifuncțional va fi construit în locul fostului bloc G2 din Aleea Căminului. Ne gândim atât la copii, la elevi dar și la categoriile sociale vulnerabile pentru care am reușit să atragem fonduri europene, fonduri guvernamentale. Mă refer la reabilitarea blocului de locuințe din strada Măgura, unde zilele acestea vom face recepția finală a lucrărilor. Au fost și acolo câteva sincope dar sperăm să fim înțeleși și ne cererm scuze cetățenilor care aveau contracte și locuiau în acel bloc. Vom mai avea încă opt locuințe pentru alte familii care vor fi selectate de către comisia din cadrul Consiliului Local. Tot pentru locuințe sociale avem un proiect pentru care așteptăm un răspuns clar din partea ADR Sud-Est, deja s-au finalizat evaluările și urmează întocmirea contractului de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea locuințelor sociale din strada Revoluției, amenajarea unor spații de agrement în cadrul acestui mic cvartal de locuințe.

Avem proiecte importante pentru a crește capacitatea creșelor din municipiul Focșani, deja am semnat contractul și suntem în perioada de scriere a proiectului tehnic pentru extinderea și reabilitarea Creșei nr 7, creșă unde am finalizat anul acesta un loc de joacă. Tot anul acesta am finalizat un loc de joacă la Creșa 1 din Focșani. Practic, pentru copii vrem să asigurăm cele mai bune condiții de învățământ și de petrecere a timpului liber.

Un alt sector strategic în care Primăria Municipiului Focșani a investit a fost infrastructura rutieră. În discuțiile pe care le avem cu mediul de afaceri și cu oamenii, ni se spune mereu că avem nevoie de străzi mai bune! Avem cinci proiecte finanțate din fonduri europene pentru care am depus toate eforturile să le aducem în stadiul de implementare. Iată că acum se lucrează la proiectul de resistematizare a infrastructurii rutiere care înseamnă reabilitarea mai multor străzi din municipiu, a principalelor artere de circulație din Focșani. Aproximativ 7 kilometri de străzi și trotuare vor fi refăcuți, în 2021, care este primul an de implementare al proiectului. Avem mai multe zone în care se lucrează, în așa fel încât să nu paralizăm tot orașul. Avem un sector de 3,3 kilometri cuprins între străzile: Odobești, Bicaz, Bârsei și Longinescu unde realizăm  canalizații pe trotuare și unde pregătim carosabilul pentru a turna asfalt. De asemenea, realizăm canalizații și refacem trotuarele și pe străzile Bucegi, Brăilei și B-dul București.
Urmează să demarăm lucrări și în altă zonă, pe o distanță de 2,8 kilometri, respectiv străzile Vâlcele, Anghel Saligny și 1 decembrie 1918. Vom începe lucrările și pe B-dul Independenței, pe o distanță de 1,2 km. Vom construi piste de biciclete pe toate arterele din acest proiect. Într-un alt proiect vom avea achiziția de biciclete care vor putea fi închiriate de focșăneni de la 30 de puncte, vom reabilita toate stațiile de autobuze, vom achiziționa 15 autobuze electrice cu stațiile de încărcare aferente.

Am semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea iluminatului public, un proiect tot pe fonduri europene în valoare de aproximativ cinci milioane de euro. Pentru iluminatul public am reușit să atragem un milion de lei de la Administrația Fondului de Mediu pentru a moderniza iluminatul public pe alte artere din municipiu. Deja suntem în stadiul în care scriem cererea de finanțare pentru un alt proiect pentru a moderniza iluminatul public din Focșani, care nu înseamnă doar o schimbare a unor lămpi care funcționează pe sodiu în lămpi LED, vom avea și un telemanagement al acestui sistem, vom ști dintr-un singur punct care stâlpi funcționează și care nu, vom avea posibilitatea să instalăm camere video.

De asemenea, se impune un sistem de management al traficului pentru că numărul de mașini din Focșani a crescut exponențial. Am reușit să aducem și suntem în proces de eleborare a proiectului tehnic pentru proiectul de resistematizare și management al traficului, ceea ce va presupune instalarea, în principal, în 30 de intersecții din Focșani a unor semafoare inteligente, cu senzori care să permită fluidizarea traficului în mod automat astfel încât conducătorii auto să nu mai fie nevoiți să aștepte mai mult decât este necesar în trafic. Sunt proiecte la care am lucrat, poate unii s-au întrebat de ce a durat atât de mult dar amintesc faptul că „trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”. Practic, toate procedurile au fost îngreunate foarte mult, dar noi nu abandonăm de la crezul nostru de a crește calitatea vieții tuturor cetățenilor din Focșani.

Avem în derulare și trei proiecte  cu privire la creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe. Două dintre ele sunt în faza în care vor fi scoase la licitație pentru a patra oară lucrările de execuție pentru că, din cauza modificării de prețuri pe piața materialelor de construcție, a mai multor modificări legislative, am ajuns în situația în care am scos la licitație proiecte care nu mai erau de actualitate din punct de vedere al valorilor. Nu s-a înscris niciun constructor, am reactualizat aceste valori și sperăm ca de această dată să avem succes, să avem firmele necesare cu care să putem reabilita aceste blocuri din Focșani.

Am reabilitat și reparat zeci de kilometri de străzi din Municipiul Focșani, multe dintre acestea, străzi pavate cu bolovani cu mulți zeci de ani în urmă. În primul mandat am reabilitat și resistematizat (fundații, trotuare etc) un număr de 39 străzi finanțate prin PNDL, iar în ultimul an vă pot anunța că am turnat covor asfaltic pe un număr de 28 de străzi cu societatea din subordinea Primăriei Municipiului Focșani – CUP Salubritate. Încă din primul mandat am întocmit 15 proiecte cuprinzând mai multe loturi cu 110 străzi, proiecte care au fost depuse la CNI. Din păcate, previziunile mele s-au adeverit, nu au fost fondurile necesare și au fost trecute doar pe hârtie aceste proiecte. Noi așteptăm în continuare și sperăm ca prin Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny să putem obține finanțări deși aceste proiecte însumează circa 123 milioane lei, iar prin PNI avem alocate doar 43 milioane lei. Ar fi bine să îi putem atrage și pe aceștia pentru că avem nevoie de o infrastructură reabilitată, care să permită o deplasare în deplină siguranță a cetățenilor. În acest moment suntem într-un amplu proces de reabilitare, continuăm proiectele începute în primul mandat, dorim să le ducem la bun sfârșit și nu vrem să uităm de viitoarele fonduri europene care bat la ușă, sperăm să nu mai avem aceleași greutăți pe care le-am întâmpinat în exercițiul financiar 2014-2020. Deja avem Strategia de Dezvoltare Urbană finalizată, urmează să o prezentăm Consiliului Local. Acolo sunt prezentate toate aceste proiecte ce urmează să fie finanțate prin fonduri europene, fonduri guvernamentale și fonduri din bugetul local.      Ne dorim ca împreună cu reprezentanții Consiliului Local să prioritizăm cele mai importante și cele mai urgente proiecte pentru a putea să atragem cât mai mulți bani europeni. Cred că vom reuși dacă suntem uniți, pentru că suntem Focșani, orașul Unirii. Cu toate că, după cum ați văzut, nu există o unitate așa cum ne-am fi dorit-o, aceea de a fi toți pentru focșăneni. Din păcate, unii se gândesc prea mult la interesele proprii.

Reporter: Toate aceste proiecte sunt interdependente, cele din primul mandat cu cele din al doilea mandat. Vor continua toate aceste proiecte?

Primar Cristi Misăilă: Ne dorim ca toate aceste proiecte să continue. Am omis să vă spun că valoarea totală a proiectelor noastre, doar pentru resistematizarea cu ajutorul fondurilor europene, este de aproximativ 30 milioane euro. În total avem deja semnate contracte de finanțare de 98 milioane euro, din care, până astăzi, am atras 19,6 milioane euro. O sumă care prezintă o cincime dar cred că, în acest mandat, vom reuși să recuperăm acest teren. Toate aceste proiecte au avut un consum mare de energie, de timp, iar rezultatele semnificative vor fi în acest mandat. Ne dorim cu toții să putem să le ducem la îndeplinire, să ne bucurăm de ceea ce am gândit împreună pentru focșăneni.

Reporter: Aș dori să punctăm un alt aspect. Care sunt planurile privind dezvoltarea economică ?

Primar Cristi Misăilă: Am avut și avem o relație extraordinară cu mediul de afaceri, oamenii de afaceri au venit cu foarte multe idei. În primul rând, toți oamenii de afaceri ne cer o infrastructură mai bună, de care suntem preocupați în mod special. Când spunem infrastructură mă refer și la cea macro, la autostrada A7 pe care sperăm să o vedem în stadiu de realizare, de asemenea șoseaua de mare viteză Focșani-Brăila. Noi, din punct de vedere geografic, suntem foarte bine amplasați, la granița între Moldova, Țara Românească, putem fi nod de legătură cu Marea Neagră, am avea aici toată deschiderea pentru a fi atractivi pentru investitorii străini. Însă fiecare investitor care a avut o tentativă de a veni la Focșani, cu mici excepții, și le mulțumesc celor care dezvoltă o afacere în municipiu, primul lucru pe care îl întrebau era dacă avem o autostradă. Nu numai noi, întreaga Moldovă am fost văduviți de o autostradă. Cred că această dezvoltare inechitabilă a țării a făcut ca și investitorii să se concentreze pe acea zonă, în Vest. Dar avem și noi foarte mulți investitori, mai ales în domeniul industriei textile, și nu numai, care au absorbit forța de muncă din Focșani, din localitățile județului dar și din județele limitrofe. Avem angajatori cu peste o mie de angajați, care aduc lucrătorii din alte localități. Vom avea în continuare deschidere către mediul de afaceri. Ne dorim ca, împreună cu Consiliul Județean, să dezvoltăm proiectul parcului industrial. Primăria Focșani a dat în administrarea Consiliului Județean un teren de aproximativ 52 de hectare la ieșirea din Focșani spre Răstoaca, unde urma să se contruiască un parc industrial. Din studiile efectuate s-a constatat că lipsa acestei infrastructuri ar duce ca această investiție să nu fie una rentabilă și de aceea lucrurile s-au oprit aici. Sperăm ca și în continuare să le oferim facilități. De asemenea, pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare a companiilor, administrația trebuie să aibă un timp de răspuns cât mai scurt, de la momentul în care un om de afaceri, un cetățen depune documentația pentru realizarea unei investiții, mă refer la introducerea taxelor de urgență pentru certificatul de urbanism, certificatul de nomenclatură stradală, autorizația de construire. Totodacă, avem posibilitatea de a depune online cereri pentru obținerea acestor documente. Invit totodată cetățenii să consulte site-un primăriei, focsani.info.

Reporter: În teorie, toate lucrurile acestea ar trebui să meargă șnur. Ce se întâmplă în realitate ?

Primar Cristi Misăilă: Da, așa este. Din păcate nu au accesat foarte mulți aceste servicii online. Chiar și pe ghiseul.ro, unde se pot face plăți online, cetățenii nu au accesat această facilitate. Am făcut mai multe apeluri și ne dorim să avem posibilitatea să dezvoltăm mai multe aplicații. Mai avem un proiect finanțat din fonduri europene pentru a crește calitatea serviciilor furnizate cetățenilor, mă refer aici la proiectul „Viziune, performanță și confort în administrație publică”, ce va presupune o digitalizare a 13 servicii. Pe de altă parte, se va oferi posibilitatea ca cetățenii să poată obține cât mai ușor în mod electronic, cât mai multe dodumente. Vom instala echipamente care să poată permite arhivarea electronică astfel încât să putem avea un acces facil la documentele ce sunt gestionate de municipalitate. Ne dorim un feedback din partea cetățenilor, avem diverse căi de comunicare cu dumnealor, în ultima perioadă am dezvoltat, am utilizat toate rețelele de socializare pentru a putea avea un dialog direct. Am constituit un grup pe whatsApp cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari, cu cei care și-au dorit. Acolo avem semnalate diverse probleme pe care încercăm să le soluționăm într-un timp cât mai scurt împreună cu colegii de la Direcția de Dezvoltare, de la ENET, Transport Public, Parking. Practic, am înrolat în acest grup toți factorii responsabili în gestionarea domeniului public și privat al municipiului Focșani.

Reporter: Vorbim despre investiții, despre investitori. Știu că municipalitatea s-a preocupat pentru calificarea forței de muncă din Focșani.

Primar Cristi Misăilă: Am avut un proiect pe care, din păcate, nu am putut să îl materializăm pentru că nu am avut elevi înscriși. Am dorit să realizăm, în parteneriat cu o companie din industria textilă și Colegiul Tehnic Asachi, o Școală Duală în care elevii să învețe meseria de confecționer. Deși compania oferea burse și condiții foarte bune de studiu și practică, nu s-a putut forma nicio clasă, fiindcă nu s-a înscris la această școală nici măcar un singur elev.

Reporter: Ce poate face primăria pentru a sprijini sectorul HORECA, grav afectat de pandemie?

Primar Cristi Misăilă: Noi am acordat anumite facilități celor din sectorul HORECA, sectorul cel mai afectat în acest moment din cauza pandemiei. Ne dorim să îi sprijinim în continuare, dumnealor trebuie să înțeleagă că suntem deschiși, dar, totodată, constrânși prin dispozițiile date prin legile, hotărârile aprobate de CNSU. Trăim vremuri poate mai grele decât în 2020, pentru că incidența cazurilor de infectare cu SARS Cov 2 a depășit praguri pe care nici nu le imaginam acum un an de zile. În Focșani s-a ajuns să avem peste 4 la mie, ceea ce nu este deloc îmbucurător. Fac un apel pe această cale către toți focșănenii, vrâncenii, către toți românii, să uziteze, să încerce, să înțeleagă că singura soluție pentru a ieși din criză este să se vaccineze. Dacă anul trecut, în 2020, nu exista acest remediu, iată că acum îl avem, important este să îl utilizăm. În domeniul HORECA, am văzut că au aplicat și au respectat toate condițiile și ne dorim ca dumnealor să nu mai fie văduviți de clienți.

Reporter: Avem un proiect foarte frumos în Focșani, ne promovăm ca oraș al Unirii. În ciuda condițiilor vitrege prin care am trecut, totuși încercăm și reușim să ne facem cunoscuți. Poate și așa o să reușim să atragem mai mult în acest sector?

Primar Cristi Misăilă: Bineînțeles, Focșaniul este piatra de temelie a României Mari. Aici s-a pecetluit prima unire a românilor din Moldova și Țara Românească și ne dorim în continuare să promovăm istoria acestui neam pentru că esta una dintre valorile incontestabile de identitate națională. Dorim să atragem fonduri europene, pentru exercițiul financiar 2021-2027, Uniunea Europeană alocă sume importante pentru a reabilita zonele și monumentele istorice din municipalități și, slavă Domnului, avem destule. Suma prealocată pentru municipiul Focșani este de aproximativ 10 milioane euro. Ne-am gândit deja la câteva proiecte, le vom prezenta pe larg prin Strategia de Dezvoltare Urbană Durabilă și sperăm să le ducem la îndeplinire. Mă refer în primul rând la reabilitarea, așa cum ar trebui, în primul rând din punct de vedere istoric, a centrului municipalității. Mă refer la Piața Unirii, la Ateneul Popular, la Teatrul Pastia, care acum beneficiază de o nouă înfățișare a piațetei, un proiecte demarat anul trecut și terminat în acest mandat. De asemenea, se lucrează la Piațeta Milcovul, tot ca un simbol al Unirii s-a realizat Piațeta Balada. Ne dorim să scoatem în evidență ceea ce au reprezentat aceste meleaguri, Focșani, Vrancea. Nu vorbim aici doar de Focșani, vorbim și de Vrancea pentru că în Primul Război Mondial, aici, la Mărăști, la Mărășești, la Soveja, au fost duse cele mai importante bătălii. În Focșani avem un mausoleu, suntem județul cu cele mai multe mausolee. Trebuie să arătăm lumii întregi că, aici, Baba Vrâncioaia cu cei șapte fii ai săi, au reușit să apere aceste meleaguri.

Reporter: Un mesaj pentru focșăneni?

Primar Cristi Misăilă: Ne dorim, împreună, uniți, să facem ca municipiul Focșani să fie pentru noi casa noastră. Împreună să reușim să ne întâlnim liberi pe stradă, fără a mai fi condiționați de alte restricții, să ne bucurăm de ceea ce am realizat. Sper să nu vă dezamăgesc, sper ca până la finalul acestui mandat să reușim să ne ducem la bun sfârșit toate proiectele începute. Vă aștept pe voi, dragi cetățeni, cu idei, sugestii, pentru că împreună putem fi mai puternici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?