Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Ședință privind rectificarea bugetară, astăzi, la Consiliul Județean

Consiliul Judeţean Vrancea se reunește azi în ședință extraordinară, cel mai important proiect de pe ordinea de zi fiind cel privind aprobarea rectificării bugetelor proprii ale UAT Județul Vrancea și instituțiilor publice de sub autoritatea CJ, pe anul 2021. Rectificarea bugetară survine ca urmare a necesității alocării unor sume de bani pentru cofinanțarea unor proiecte de investiții. Un astfel de proiect este cel privind „Reabilitare energetică și lucrări conexe Centrul de zi de recuperare și reabilitare copii cu dizabilități, Corp CI, C2, C3, C4, Str. Cuza Vodă, nr. 52 “. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.  Depunerea proiectului a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 46/30.03.2020, iar cheltuielile aferente proiectului au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Vrancea nr. 31/23.02.2021.

Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma mai propune modificarea programului privind necesarul de fonduri pentru activitățile de întreținere și modernizare a drumurilor județene pe anul 2021. Suma propusă ar urma să fie alocată pentru activitățile de întreținere și modernizare a următoarelor drumuri județene: DJ204P dintre localitățile Gugești-Dragosloveni- Gura Caliței- Dealu Lung; DJ 205E dintre localitățile limita de județ Galați – Ciușlea -Răchitosu -E85(DN2); DJ 205 H dintre localitățile Domnești Târg-Domnești Sat-Pufești- Ciorani-Călimănești- Pădureni-E85(DN2); DJ 205P dintre localitățile Ivăncești – Făurei- Precistanu – Balta Raței – Mircești și DJ 204D – Mândrești – DN 23. „S-a constatat că starea tehnică a acestora este necorespunzătoare iar circulația nu se desfășoară în condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Tot în cadrul rectificării bugetare de azi, Centrul Militar Zonal Vrancea „Regele Carol I“ solicită scoaterea din lista utilajelor, dotărilor și a altor cheltuieli de investiții pe anul 2021 a proiectului „Elaborare documentatii – SF, studii, avize, acorduri, autorizatii, consultanta, construire imprejmuire gard sediu CMZ“ în sumă de 121.550 lei si suplimentarea listei utilajelor, dotărilor și a altor cheltuieli de investiții pe anul 2021 cu 9 aparate de aer condiționat, în valoare de 58.400 lei și un generator trifazic automat în valoare de 36.150 lei.

Plenul Consiliului Județean va mai dezbate azi și proiectul de hotărâre privind aprobarea taxei de școlarizare, a taxei pentru cursurile din perioada vacanțelor școlare și a taxei pentru semestrul pregătitor pentru anul școlar 2021- 2022 la Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Cultural Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?