Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Primăria Cârligele caută echipamente pentru desfășurarea cursurilor școlare on-line

Primăria Cârligele a obținut finanțare de la Uniunea Europeană pentru tablete școlare cu acces la internet și alte echipamente/dispozitive electronice, zilele acestea fiind scos la licitație un contract în valoare de 359.299,09 lei fără TVA. Se caută 180 tablete pentru uz școlar cu abonament lunar la internet pe o perioadă de minim 24 de luni, dar și câte 11 laptopuri, camere web videconferințe, table interactive, routere wireless și sisteme all-in-one, în cadrul proiectului „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învățământul preuniversitar”, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate – POC.

În contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice, se recunoaște necesitatea și oportunitatea proiectului, în ceea ce privește achiziționarea de tablete școlare și echipamente IT în vederea asigurării accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line. Prezentul proiect vizează dotarea elevilor cu echipamente mobile IT de tip tablete pentru uz școlar, cu abonament lunar la internet pe o perioadă de minim 24 luni și dotarea elevilor și a cadrelor didactice, inclusiv a claselor din unitățile de învățământ preuniversitar, cu echipamente/dispozitive IT, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul urmărește astfel dotarea Şcolii Gimnaziale „Prof. Mihai Sîmbotin” Cârligele, urmând a se asigura o infrastructură tehnologică decentă la nivelul cadrelor didactice, dar mai ales la nivelul elevilor, ce vor dobândi abilitare consistentă în zona competenţelor digitale, cu acces la platforme online dedicate, de tipul Virtual Learning Environment sau Virtual Classroom, cu resurse didactice digitale şi multimedia optime. Experienţele, pozitive sau negative dobândite în acest răstimp reprezintă resurse valoroase pentru cei direct implicaţi în activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?