Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

FOTO: Tur virtual 3D interactiv la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” și Casa Memorială „Ion Roată”

O platformă online dedicată muzeelor de la sat din regiunea Moldovei va fi inaugurată pe 1 decembrie 2021. Acest lucru va fi posibil datorită inițiativei unor tineri din Botoșani și Iași, al căror proiect a câștigat, prin concurs, co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Astfel, 28 de muzee din zona rurală a Moldovei vor beneficia de un tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță și integrat, totodată, în Google Street View, Google Maps și Google Earth. Echipa își propune să îmbunătățească imaginea fiecărui muzeu inclus în proiect prin intermediul fotografiilor, textelor documentate și al unui scurt videoclip de prezentare. În viitor, ținta este de a extinde proiectul la nivel național, obținând o radiografie a muzeelor de la sat.

Etapa de culegere a datelor a debutat luni, 6 septembrie, în județul Vrancea, la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” (poet născut pe 5 septembrie 1858) din satul Dragosloveni, iar apoi la Casa Memorială „Ion Roată” din satul Câmpuri. Până la momentul lansării platformei, cei interesați pot urmări traseul echipei abonându-se la newsletterul lunar De la sat, accesând www.delasat.ro. Platforma www.muzeedelasat.ro va fi gratuită și disponibilă în limbile română și engleză. Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de De la sat.

Echipa este formată din patru membri: Cosmin Murarașu – manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea – copywriter, și Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat. Persoana de contact: Ionuț Teoderașcu, teoderascu@muzeedelasat.ro, 0755.666.172. Resurse online:

Facebook: www.facebook.com/muzeedelasat; www.facebook.com/delasat.ro

www.facebook.com/Real.tour.ro; instagram: www.instagram.com/muzeedelasat/; www.instagram.com/dela.sat.; website: www.muzeedelasat.ro; www.real-tour.ro; www.delasat.ro. Exemplu de tur virtual 3D interactiv: http://bit.ly/tur-virtual-muzee-de-la-sat.

Comunicat Muzee de la sat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?