Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO! Primarul Misăilă solicită unităților școlare din Focșani cheltuirea sumelor alocate pentru reparații și mobilier

Primarul Municipiului Focșani a efectuat, miercuri, 8 septembrie 2021, o vizită de lucru la Creșa Nr 7, prilej cu care a constatat și calitatea noului loc de joacă pentru copiii de aici, acesta înscriindu-se pe lista investițiilor finalizate sau aflate în execuție în domeniul educației.

Așa cum focșănenii au putut vedea, municipalitatea face tot posibilul să ofere în fiecare an copiilor noștri cele mai bune condiții și în același timp să și răspundă cerințelor unităților școlare ori de câte ori este solicitată.

De altfel, încă din prima zi de mandat a Primarului Cristi Valentin Misăilă, TOATE unitățile de învățământ din Focșani au beneficiat în permanență de sprijin total din partea Primăriei și a sa personală, dovadă în acest sens stând în primul rând investițiile făcute în infrastructura școlară din oraș.

În ciuda faptului că din partea municipalității a existat întotdeauna o deschidere totală pentru sprijinirea infrastructurii de învățământ și a actului de educație, răspunsul unora dintre managerii unităților școlare nu numai că nu a fost unul pe măsura colaborării instituționale, dar a și generat în spațiul public false dispute, care nu au servit niciodată interesul învățământului.

Pentru evitarea oricăror astfel de controverse, iată datele legate de alocările de fonduri de la Primărie către unitățile de învățământ din Focșani, dar și măsura în care acestea au fost utilizate:

1) Situația angajamentelor și plăților aferente obiectelor de inventar ale unităților școlare :

– Suma totală alocată de Primărie – 1.094.550  lei

– Plăți efectuate de unitățile școlare – 84.130,58   lei

2) Situația angajamentelor și plăților aferente reparațiilor curente ale unităților școlare:

– Suma totală alocată de Primărie – 1.725.700  lei

– Plăți efectuate de unitățile școlare – 320.972,81  lei .

În această situație, Primarul Misăilă a făcut încă o dată un apel către directorii unităților de învățământ, care au solicitat sume importante pentru reparații sau mobilier, dar nici până la acest moment nu le-au cheltuit, în condițiile în care școala va începe în câteva zile. Înainte de toate, procesul de învățământ depinde de infrastructură și de condițiile oferite elevilor, iar sumele au fost alocate tocmai pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiții de a învăța. De altfel, acest aspect a fost adus în discuție de către edil și la ultima întâlnire pe care a avut-o cu directorii din Focșani, care l-au asigurat că au tot ce le trebuie, inclusiv pe partea de igienizare și dotarea cu materiale sanitare. Și atunci Primarul Misăilă le-a reamintit că ușa sa le este deschisă oricând și dacă mai este vreo unitate școlară care consideră că nu are suficiente fonduri, să solicite de la Primărie în regim de urgență, pentru a se putea acoperi imediat tot necesarul respectiv.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?