Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

CNI vrea să reabiliteze și să modernizeze Tabăra Gălăciuc. Cum va arăta Centrul de Agrement

Tăbăra Gălăciuc ar putea să-și recapete strălucirea și adresabilitatea de odinioară. Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație serviciile de proiectare și obținerea avizelor și acordurilor solicitate în Certificatul de Urbanism, pentru obiectivul de investiții: „Reabilitare, modernizare, dotare și extindere Centrul de Agrement Gălăciuc, sat Tulnici, comuna Tulnici, județul Vrancea”. Practic este prima etapă în derularea acestui proiect de reabilitare a Taberei Gălăciuc. În această etapă vor fi obținute următoarele documente: Studiu de fezabilitate; Studiu topografic vizat O.C.P.I.; Studiu geotehnic verificat Af; Expertiză tehnică; Studiu privind utilizarea unor sisteme alternative de eficiență ridicată; Audit energetic; Scenariu preliminar la foc privind siguranța la incendiu; Elaborare documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism; Obținere Avize conforme privind asigurarea utilităţilor etc.

De reținut că Centrul de Agrement Gălăciuc se află pe un teren în suprafață de peste 88 de hectare, mai exact 88.350 mp  – din care suprafața de 64.438 mp este vizată de investiția CNI). Terenul se află în proprietatea Direcției Județene de Sport și Tineret Vrancea și este amplasat în partea de nord a județului Vrancea, în localitatea Tulnici. Activitatea Centrului de Agrement Gălăciuc se desfășoară într-un ansamblu de clădiri constituit din 32 de corpuri cu diferite funcțiuni, conform planului cadastral, din care amintim: C1 – complex; C2 – club; C3 – club; C4 -cabana Gărgărița; C5 – Cabana Grâușor; C7 – cabana Perla; C8 – Cabana Veselia; C9 – Cabana Gălăciuc; C10 – Cabana Merișor; C11 – Cabana Strugurel; C12 – Cabana Cireșica; C13 – Cabana Haiducului; C14 – Cabana Furnica; C15 – Cabana Cireșul; C16 – Cabana Miorița 1; C17 – Cabana Movilița; C18 – Cabana Peștera; C19 – Cabana Brebenel; C20 – Cabana Baba Vrâncioaia; C22 – Cabana Gloria; C23 – Baia; C24 – Cabana Miorița 2; C25 – Cabana Viișoara; C26 – Cabana Crina; C27 – Cabana Măgura; C11 – Cabana Lepșuleț; C29 – Cabana Donald; C30 – Cabana Vulturu; C31 – Cabana Răchitașu și C32 – Garaj.

În momentul de față, Centrul de Agrement Gălăciuc nu prezintă caracteristicile de funcționalitate necesare desfășurării unor activități în condiții de siguranță. Prin reabilitare, modernizare și extindere a Centrului de Agrement Galaciuc – județul Vrancea, se urmărește crearea unor condiții optime de desfășurare a activităților specifice de tineret. Centrul va trebui să cuprindă: săli de training care să permită lucrul cu câte 20 – 30 participanți; spații indoor și outdoor care să permită lucrul pe echipe; o sală de plen pentru conferințe și întâlniri; spațiu în exteriorul sălilor care să permită organizarea pauzelor de cafea cât mai eficient; spațiu medical; dotarea sălilor cu mobilier modular și tehnologie de ultima oră; câte un spațiu comun indoor și unul outdoor de socializare pentru participanți, cu o capacitate care să permită tuturor celor cazați să fie împreună în același timp, în funcție de capacitatea de cazare”, se arată în caietul de sarcini.

Astfel, ca şi piese principale ale centrului de agrement, se propun următoarele: refacerea si modernizarea următoarelor corpuri : C1 – complex, C3 – club, C4 – Cabana Gargărița,C5 – Cabana Grâușor, C9 – Cabana Gălăciuc. Cabanele se păstrează în vederea obținerii unei diversități arhitecturale și pentru a da un caracter cât mai autentic zonei. Cazarea în camere va fi cu 2 sau 3 paturi, în funcție de fluxul acceptat prin Scenariul de Securitate la incendiu. Centrul de Agrement va fi prevăzut cu rețea wifi și camere de supraveghere. Camerele vor fi dotate cu grup sanitar (toaletă, prosop, hârtie igienică, duș și chiuvetă, cu apă rece și caldă în regim permanent), mobilier, frigider și televizor. Spațiul destinat servirii meselor va avea o zonă specială pentru spălatul mâinilor înaintea intrării la masă, precum și toaletă, în condiții de igienă maximă. Prepararea meniurilor și servirea meselor se vor realiza în spații special amenajate, autorizate sanitar-veterinar. Complexul C1 va fi prevăzut și cu un spațiu medical. De asemenea, vor fi executate mai multe lucrări noi: supraetajarea clădirii C1 – complex, realizată pe structura de lemn; demolarea corpurilor C2, C6 – C8, C10 – 32; construirea a 24 de unități de cazare duble, tip înșiruite, regim parter, cu structură din lemn; execuția unei săli multifuncționale (pentru conferințe, întâlniri, traininguri); realizarea unor terenuri de tenis etc.

Sursa Foto: Facebook DJST Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?