Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

PNL-USR PLUS taie banii de la asfaltarea străzilor și întreținerea spațiilor verzi din Focșani

2,5 milioane lei au fost alocați CSM Focșani, deși clubul sportiv are nevoie de  8,6 milioane lei

Majoritatea PNL – USR PLUS a tăiat banii alocați pentru asfaltarea străzilor din Focșani și i-a direcționat către clubul sportiv CSM Focșani 2007. Ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local Focșani, consilierii majorității PNL-USR PLUS au tăiat din banii propuși de primarul Cristi Misăilă pentru întreținerea spațiilor verzi și asfaltarea străzilor din Focșani, din banii pentru Festivalul Florentin Delmar și au alocat peste 2,5 milioane lei către CSM Focșani 2007.

Discuțiile preliminare au avut loc în ședința comisiei de buget finanțe unde, inițial, consilierii majorității au vrut să lase un milion de lei din cele două milioane solicitate pentru lucrările de asfaltare din municipiu. Abia după ce li s-a spus că această sumă nu este suficientă pentru finalizarea celor trei străzi la care se lucrează acum au binevoit să suplimenteze cu 100 mii lei banii alocați pentru asfaltare. Este vorba despre lucrările de asfaltare pe străzile Dogăriei, Mureș și Cernei. La fel, au tăiat 30 mii lei de la organizarea Festivalului Florentin Delmar și i-au direcționat către asfaltarea unei alei la clubul sportiv și achiziția unui aspirator. Aceasta în condițiile în care banii provin din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Consiliului Local și, conform legii, pot fi cheltuiți doar în anumite condiții. De altfel, discuțiile de la proiectul de rectificare bugetară din cadrul ședinței Consiliului Local au vizat mai ales finanțarea și activitatea de la clubul sportiv al municipalității.

Pe de o parte, consilierul local Liviu Macovei a reproșat că în proiectul de hotărâre nu au fost prevăzute fonduri pentru clubul sportiv. În replică, primarul Cristi Misăilă le-a spus liberalilor că nu a propus sume doarece în urma discuțiilor, pentru că nu erau stabilite sumele exacte de care are nevoie clubul sportiv, s-a stabilit ca amendamentul în cauză să fie făcut de grupul majorității PNL-USR PLUS.

Însă chiar și în aceste condiții, suma votată de majoritatea din Consiliul Local nu este suficientă pentru a acoperi toate contractele jucătorilor și antrenorilor de la club. Dacă acum s-au alocat 2,5 milioane lei, necesarul este de 8,6 milioane lei. Ori, a subliniat primarul Misăilă, dacă nu este alocată suma în buget, nu pot fi încheiate contracte și există chiar și riscul ca jucătorii să plece de la echipele de handbal sau fotbal. Nu putem aloca întreaga sumă pentru a fi încheiate contractele jucătorilor și antrenorilor, a spus primarul Cristi Misăilă. Edilul a explicat că banii din fondul de rezervă trebuie cheltuiți în anumite condiții. Conform legii 273 din 2006, în bugetele locale se înscrie fondul de rezervă bugetară la dispoziția consiliului local în cotă de până la 5% din totalul cheltuielilor. Fondul de rezervă poate fi utilizat la propunerea ordonatorilor principali de credit pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în cursul exercițiului bugetar, pentru înlăturarea efectelor unor calamități naturale, precum și pentru acordarea unor ajutoare către alte unități administrativ teritoriale în situații de extremă dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?