Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

„Scutul pădurii” – controale pentru combaterea ilegalităților silvice

În perioada 3-6 august a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică și cei ai Secțiilor de Poliție Rurală Golești, Gugești, Vidra, Cotești, Odobești și Panciu, alături de specialiști din domeniul silvic au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Acțiunea desfășurată a avut scopul prevenirii și combaterii activităților ilicite săvârșite în domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase.

În cadrul activităților au fost efectuate 63 de controale, din care 43 mijloace de transport.

Totodată, polițiștii au constatat 8 infracțiuni fiind întocmite dosare penale.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 44.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 171/2010.

A fost dispusă măsura complementară de confiscare a 171 mc. material lemnos, cu o valoare de peste 60000 lei.

Exemple:

1.În urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Bârsești, polițiștii au constatat faptul că operatorul economic a deținut fără documente legale peste 20 mc material lemnos. 

Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantității de material lemnos, în cuantum de peste 10000 lei.

2.Cu ocazia unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Nereju, în urma comparării stocului scriptic prevăzut de aplicația SUMAL 2.0 cu stocul faptic identificat în incinta depozitului, polițiștii au constatat faptul că operatorul economic a deținut fără documente legale peste 21 mc material lemnos și a expediat fără aviz de însoțire cantitatea de aproximativ 9 mc. lemn foc fag.

Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 6000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării faptice a cantității de peste 21 mc. materail lemnos, în cuantum de peste 10000 lei. 

În activități, au fost angrenați peste 60 de polițiști și specialiști silvici.

Comunicat IPJ Vrancea din 6 august 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?