Două persoane conduse de GPS pe un drum forestier – scoase la asfalt de polițiști

0
3505

 

Un tată și fiul său, din municipiul Brașov, au avut parte de o experienţă neplăcută, în după-amiaza zilei de 7 august a.c, când au ajuns în pădure, pe un drum de exploatare forestieră din afara comunei Vintileasca.

Autoturismul s-a împotmolit, în zonă nu se afla nicio persoană, semnalul destul de slab și peste toate, se lăsa întunericul.

Apelul către 112 a fost primit în jurul orei 17.20, iar misiunea colegilor noștri, Nicușor și Marian, polițiști în cadrul Posturilor de Poliție Jitia și Dumitrești, care i-au localizat pe cei doi, au scos autoturismul din făgașul în care era împotmolit și i-au condus la asfalt, în satul Bahnele, s-a încheiat în jurul orei 19.00.

Plecaţi la drum? Atenţie dacă folosiţi sistemele de navigare!

Astfel, recomandăm turiştilor să nu folosească GPS auto în afara drumurilor asfaltate deoarece poate fi neactualizat sau poate avea erori în condiţile unei configuraţii satelitare proaste.

Respectați indicatoarele rutiere şi luaţi în consideraţie marcajele de restricţionare/avertizare.

În final, cel mai sigur este ca atunci când asfaltul se termină, în zone unde se exploatează sau sunt lucrări să vă întoarceți şi, în scurt timp, GPS-ul va genera o altă rută mai sigură.

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here