Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

PSD Vrancea: Praf în ochi! Guvernul a alocat doar 31% din sumele necesare pentru refacerea infrastructurii distruse de inundații!

Guvernul României a alocat doar 31 la sută din sumele necesare pentru refacerea infrastructurii distruse de ploile puternice și viiturile care au avut loc în perioada 16-29 iunie 2021, susține conducerea PSD Vrancea. Într-un comunicat remis presei de președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici, se arată că județului Vrancea i-a fost alocată suma de 30,5 milioane lei în timp ce valoarea totală a pagubelor a fost estimată la 98,7 milioane lei.
Executivul “a alocat în data de 21 iulie 2021 sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele Unități Administrativ – Teritoriale afectate de calamitățile naturale. Până acum sună bine și este de lăudat interesul guvernanților pentru localitățile afectate. Doar că situația nu este deloc așa… Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea Nr. 132 din 06.07.2021 pentru aprobarea inițierii unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului României pe anul 2021 pentru refacerea lucrărilor de infrastructurii de interes județean și local, afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din perioada 18.06.2021 – 29.06.2021, în județul Vrancea, necesarul în urma evaluărilor din teren era de 98.738.350 lei. Guvernul Cîțu alocă doar 30.580.000 lei, reprezentând 31% din necesar.
Domnul prim-ministru consideră că vrâncenii trebuie să se descurce doar cu o treime din necesar. Cum să se reabiliteze infrastructura distrusă de inundații? Facem doar 31% din drumuri, poduri, maluri, etc.? În opinia noastră, nu numai că este foarte târzie intervenția guvernului dar este și o bătaie de joc. PRAF ÎN OCHI. Au dat bani ca să nu zică lumea că nu au făcut nimic”, se arată în comunicatul de presă.
Social democrații vrânceni mai spun că guvernanții români ar trebui să ia exemplul Germaniei care a alocat rapid sume foarte mari pentru refacerea infrastructurii și locuințelor afectate sau distruse de inundații. “Poate ar trebui să privească și acești domni guvernanți la alte țări cum au abordat situații similare. Spre exemplu, mult stimata Germanie… La o săptămână după inundații, guvernul alocă sume către zonele afectate, sume consistente, suplimentate și cu altele din bugetele landurilor și cu promisiunea unor bani (miliarde de euro) venite prin fonduri europene. România poate doar 31%… Atât vrea Cîțu pentru Vrancea. Atât este capacitatea acestui guvern, atât este și interesul pentru Vrancea. Atrag atenția atât guvernului Cîțu cât mai ales reprezentanților locali și județeni ai PNL – USR – PLUS să înceteze să își mai bată joc de vrânceni. 31% din necesarul pentru refacerea infrastructurii afectată de inundații este o glumă proastă. Faceți toate demersurile și aduceți banii atât de necesari în Vrancea!!!
Domnule Cătălin Toma (președinte PNL Vrancea), domnule Ion Ștefan, nu uitați că sunteți vrânceni, iar problemele comunităților locale trebuie să fie prioritatea dumneavoastră ca politicieni”, se mai arată in comunicatul de presă semnat de președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?