Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Vrancea, Buzău și Prahova vor Investiții Teritoriale Integrate

Județul nostru va face parte din “Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Investiții Teritoriale Integrate Ținutul Buzăului, Prahovei și Vrancei”. Decizia va fi luată miercuri în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean. De altfel, Consiliul Județean Vrancea a aprobat în luna aprilie a.c., în ședință extraordinară, încheierea unui acord de parteneriat între județul Vrancea și județele Buzău și Prahova, și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ținutul Buzăului”, în vederea realizării unor Investiții Teritoriale Integrate (ITI). „Avem în vedere ca UAT-urile partenere să acceseze cât mai multe fonduri”, a precizat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Investițiile Teritoriale Integrate reprezintă un instrument de punere în aplicare a strategiilor teritoriale într-o manieră integrată. Acest instrument dă posibilitatea statelor membre să pună în aplicare programe operaţionale la nivel intersectorial şi să recurgă la finanţare provenind de la mai multe axe prioritare ale unuia sau ale mai multor programe operaţionale, pentru a asigura punerea în aplicare a unei strategii integrate pentru un teritoriu specific. Ca atare, existenţa ITI va conferi statelor membre atât flexibilitate în ceea ce priveşte elaborarea programelor operaţionale, cât şi eficienţă în materie de punere în aplicare a unor acţiuni integrate prin finanţare simplificată.

Obiectivele ITI pot include investiţii din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Fondul social european (FSE) și Fondul de coeziune. Finanţarea poate fi însoţită de sprijin financiar din partea Fondului european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) sau a Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (EMFF).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?