Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Jale la concursurile pentru ocuparea unui post de asistent în Spitalul Județean Focșani: mulți veniți, puțini admiși

Vestea că Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani scoate la concurs posturi de asistent medical pe perioadă nedeterminată i-a umplut de speranță pe mulți cei care au, de bine de rău, o diplomă de postliceală sanitară în buzunar. Mai ales pe cei angajați deja în unitatea medicală în alte vremuri, când cu un dosar complet – sau nu – au reușit să fie angajați, e drept pe o perioadă determinată, în funcție de cursul pandemiei de coronavirus. Toate bune și frumoase, peste 100 de persoane și-au depus dosarele – multe dintre acestea deja angajate de câteva luni spre un an în Spitalul Județean, însă finalul a fost unul plin de „durere”. „Durere” și dacă avem în vedere lipsa de personal, dar mai ales în sufletul „profesioniștilor” care nu au reușit să treacă cu bine peste prima probă de concurs.

Conform rezultatelor publicate marți, 13 iulie a.c., la Secția Neonatologie, pentru un post de asistent medical debutant au fost doi candidați, un singur declarat admis, cu 64 de puncte; Secția obstetrică ginecologie – un post asistent medical debutant – un candidat, respins; Neurologie – 3 posturi debutant – 8 admiși din cei 11 participanți; Psihiatrie – un post generalist – un candidat, respins; Pneumologie – 4 posturi debutant – 30 candidați, doi absenți, doar 3 admiși la limită, cu 50 de puncte; Diabet Zaharat – un post debutant – 4 înscriși, unul singur admis; Gastroenterologie – 2 posturi, patru candidați, unul singur admis; ATI – 3 posturi debutant – 10 candidați, 3 admiși cu 50, 52 și 54 de puncte; Centrul de Sănătate Mintală – două postur debutant, 17 candidați, unul singur admis; Hematologie – un post generalist principal – doi candidați, ambii respinși; Compartiment ORL – un post generalist – 4 candidați, toți respinși; Cardiologie – un post generalist, un candidat, respins; Chirurgie generală – un post debutant – trei candidați, unul admis; Chirurgie generală – un post generalist principal – un candidat, respins; Medicină internă – un post debutant – doi candidați, unul admis cu 52 de puncte; Medicină internă – un post generalist – trei candidați, toți admiși; Boli Infecțioase – un post generalist – doi candidați, ambii respinși.

Rezultatele sunt explicabile probabil prin aceea că proba scrisă s-a desfășurat în incinta unei unități de învățământ din municipiu pe sistemul „big brother”, supravegheată video, candidații răspunzând la întrebări extrase atunci, pe loc, dintr-o listă întocmită în dimineața examenului. De menționat că acest „admis” nu este ceva definitiv. Urmează proba practică, iar mai apoi interviul. De altfel, nici candidații respinși nu și-au luat gândul compet de la salariul lunar încasat de la spital în vremuri de pandemie. Contestațiile au curs inclusiv ieri, în ultima zi, însă din sursele noastre reiese că unii dintre candidații nemulțumiți că au picat rușinos, nici nu au știut să indice exact ce întrebări li s-au părut incorecte, ci pur și simplu au dorit să mai fie verificată o dată foaia de examen, poate, poate.

Un alt concurs organizat în aceeași zi, 9 iulie a.c., a fost pentru Secția Radiologie, unde din trei candidați, toți au fost admiși – și cu note destul de bune: 85, 95 și chiar 100. Aici mai era un dosar depus, respins deoarece candidatul nu îndeplinea condițiile de studii în specialitatea radiologie. Cât despre celelalte posturi scoase la concurs, în momentul verificării dosarelor au fost ceva surprize. Astfel, au fost cazuri în care asistenți care lucrau deja în spital, pe bază de dosar depus în pandemie, au avut inclusiv de această dată dosare incomplete. Astfel, lipseau fișele de aptitudini de la medicul de medicina muncii, lipsa avizului psihologic sau analize medicale, dovada vechimii în muncă și inclusiv cazierul judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?