Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

FOTO! Primele lecții de educație rutieră, pentru copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Smart Club și Centrul de zi ”Maria Ajutorul Copiilor” din Focșani

”Educația rutieră timpurie, siguranța în trafic de mâine”

             În perioada 12-13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea au desfășurat în cadrul Campaniei ”Siguranța școlară – prioritatea poliției vrâncene”,  activități pe linie de siguranță rutieră la Grădinița cu Program Prelungit Smart Club și la Centrul de zi ”Maria Ajutorul Copiilor” din municipiul Focșani.

 Astfel, micii pietoni au fost informați despre semnificația semnelor de circulație, obligațiile pe care le au în calitate de pietoni, pasageri într-un autovehicul sau mijloc de transport în comun.

Totodată, prin această activitate s-a urmărit promovarea, implementarea și dezvoltarea unor comportamente responsabile în rândul preșcolarilor.

Cei 103 copii au participat la jocuri interactive adaptate vârstei lor, prin care au avut posibilitatea de a pune în practică informațiile dobândite, constituind totodată și un bun exercițiu pentru cei mici să-și exercite deprinderile de a circula corect.

De asemenea, polițiștii vrânceni au sprijinit misiunea grădinițelor, și anume de a forma o generație de cetățeni responsabili, care să respecte legile prin adoptarea unor  comportamente și atitudini corecte.

Educaţia rutieră timpurie, făcută din primii ani de şcoală sau chiar de la grădiniţă reprezintă, în opinia specialiştilor, soluţia pentru reducerea numărului de accidente.

 

Câteva recomandări pe care poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară le au pentru cei mici: 

  • Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!
  • Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai grijă la traversarea străzii!
  • Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!
  • Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața și sănătatea!
  • Deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă acesta nu există, pe marginea drumului! Întotdeauna mergi pe partea stângă a părții carosabile!
  • Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată în apropierea drumului public!

Comunicat IPJ Vrancea, 13 iulie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?