Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

FOTO! Află ce subiecte s-au dat la Limba și literatura Română la Evaluarea Națională

Absolvenții clasei a VIII-a au trecut astăzi prin prima probă de foc a Evaluării Naționale, sesiunea 22 iunie – 4iulie 2021: proba scrisă la Limba și Literatură Română. La primul subiect, viitorii boboci de liceu au avut de citit două texte la prima vedere și câte șapte cerințe de rezolvat pentru fiecare text în parte. Primul fragment de text a fost extras din „Pantera neagră‟, scris de Sorin Titel, iar celălalt fragment a fost „Falsa generozitate‟ a Stelei Giurgeanu publicat pe site-ul www.dilemaveche.ro. Având în vedere faptul că noua procedură stabilită de Ministerului Educației prevede că „la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare, dacă este cazul, broșura se predă la finalul probei, întrucât conține subiectele și rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaților‟.

Nu ne-au dat subiectele acasă pentru că pe foaia aceea am scris și răspunsurile. Nu-mi amintesc ce subiecte am primit. Am fost emotiv, m-am panicat și nu știu dacă am făcut corect. Mă aștept la un 8. La Matematică am emoții mai mari pentru că, în timpul orelor de curs, la Română luam note mai mari, decât la Matematică. Îmi doresc să mă înscriu la Colegiul «Pedagogic», profil Filologie‟, spune Adrian, printre primii absolvenți de clasa a VIII-a care a ieșit din sala de examen a Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani.

Subiecte Evaluare Națională la Limba și literatura Română (sursă: edupedu.ro):

 

În județul Vrancea au fost organizate 82 de centre de examen pentru 2.133 de absolvenți ai clasei a VIII-a înscriși la Evaluarea Națională din sesiunea 22 iunie – 4iulie 2021. „Subiectele nu au fost foarte grele, simt că m-am descurcat. La subiectul al doilea ne-a dat o compunere narativă și un text literar în proză. Sincer, la subiectul doi nu mă așteptam la o compunere narativă, dar simt că m-a avantajat într-un fel. Vreau să mă înscriu la «Unirea», profil Filologie. Simt că, dacă m-aș duce pe Matematică-Informatică, pe Informatică nu sunt deloc bun și simt că mă descurc foarte bine la Română și la limbile străine. Sper ca la Română să obțin între 90 și chiar 95 de puncte. La Matematică simt că mă voi descurca la fel, nu prea sunt diferențe‟, consideră Eduard, fost elev al Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani.

Și Mirunei, absolventă a aceleiași Școli Gimnaziale, subiectele de la Limba și Literatura Română i s-au părut ușoare, însă are mai multe emoții la Matematică: „destul de ușoare au fost subiectele. Ne-a picat compunerea narativă. Mă așteptam la rezumat sau caracterizare, dar nu pot să spun că a fost greu. În ultima perioadă am stat mai mult și am învățat, am făcut și pregătire suplimentară începând cu clasa a VIII-a, timp de două ore pe săptămână. La Matematică este problema mai mare pentru că am avut și note mici, 8, 4… Vreau la «Economic», profil Economie. Tuturor colegilor mei de clasa a VIII-a le urez mult succes la Matematică și să aibă grijă ce au scris la Română‟.

Evaluarea Națională continuă joi, 24 iunie, cu proba scrisă la Matematică, „Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie‟, potrivit unui comunicat al IȘJ Vrancea.

Le urăm succes absolvenților clasei a VIII-a la proba scrisă la Matematică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?