Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Focșănean acuzat de trafic de influență: a cerut bani de la un comerciant din Piața Moldovei, cu promisiunea că îi va asigura „protecție”

Un administrator al unei societăți din municipiu este acuzat că a scos bani frumoși de pe urma credulității unui focșănean, căruia îi promisese că îl va „scoate” din eventualele probleme cu inspectorii ANAF, dar și că îl va ajuta cu o vorbă bună în cadrul unei licitații organizate pentru închirierea unor spații din Piața Moldovei. În vârstă de 52 de ani, administratorul este acum acuzat de trafic de influență, după ce persoana căreia îi făcuse promisiunile a făcut un denunț. S-a întâmplat în primăvara anului trecut, iar ulterior inculpatul a și fost prins în flagrant, în iunie, pe când primea de la denunțător  3.000 de lei, ultima tranșă din cele patru pe care le solicitase în schimbul sprijinului său.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul avea un spațiu în Piața Moldovei, ocazie cu care l-a cunoscut pe denunțător, căruia i-a dat de înțeles, în luna mai 2019, că ar deține o funcție importantă la nivelul întregii zone a Moldovei. În acest context, i-a sugerat denunțătorului că, în schimbul a aproximativ 12.000 de lei, ar putea interveni pe lângă funcționarii publici ai ANAF pentru ca acesta să fie protejat în cadrul controalelor desfășurate la agenții economici din Piața Moldovei.

Totodată, inculpatul e acuzat că i-ar fi promis denunțătorului că va interveni pe lângă funcționarii de la Administrația Piețelor pentru ca acesta să câștige o licitație pentru încheierea unui nou contract de închiriere a unui stand. Din ce s-a reținut în timpul anchetei, promisiunile inculpatului nu aveau fundament și, probabil pentru că nu s-au materializat, persoana păgubită i-a anunțat pe oamenii legii. Se pare că, în ciuda faptului că a fost prins pe când primea bani, inculpatul nu a recunoscut că ar fi greșit sau că ar fi cerut ceva pentru a face intervenții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?