Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Merlin Ivancea, primarul liberal de la Slobozia Bradului, executat silit de Clinica Sanador pentru o factură de 71 mii lei

Primarul liberal al comunei Slobozia Bradului, Merlin Ivancea, este executat silit după ce a refuzat să plătească o factura medicală la Clinica Sanador în valoare de peste 71 de mii de lei. Edilul a apelat la serviciile medicale ale clinicii amintite dar după investigații, nu a fost plătită la timp factura. Din aceste considerente și, în baza unor sentințe judecătorești, Clinica Sanador a apelat la executorul judecătoresc Adina Maria Plăcintă, care a pus sechestru pe două terenuri cultivate cu viță de vie deținute de primar. Este vorba de un teren în suprafață de 8.229 metri pătrați și un teren de 15.587 metri pătrați, ambele situate în Slobozia Bradului. Informațiile sunt publice și pot fi accesate atât de pe portalul instanțelor de judecată cât și pe site-ul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești-www. prod.executori.ro. Ambele terenuri au fost scoase la executare silită în baza sentințelor civile-litigii cu profesioniștii nr. 5795 din 6 iunie 2018 pronunțată de Judecătoria Focșani în dosarul de instanță nr. 7114/231/2018.

          „Imobilul urmărit este grevat de următoarele sarcini: urmărire silită imobiliară în favoarea lui SANADOR S.R.L. – având valoarea de 71769.23 lei, notată sub numărul 10489 la data de 07.02.2020. Prețul de începere al licitației publice pentru termen II este de 46.761,00 Lei și reprezintă 75,00% din prețul de pornire al primei licitații (62.348,00 Lei), imobilul fiind evaluat prin raportul de expertiză nr. 8153/2019/25.11.2020 realizat de expertul IANURIS M. IONEL PERSOANĂ FIZICĂ INDEPENDENTĂ, (…). Dacă nu se obține prețul de începere al licitației și există cel puțin 2 licitatori la același termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din prețul de pornire al primei licitații. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația“, se arată în publicația de vânzare silită a unuia dintre terenuri, respectiv cel de peste 15 mii de metri pătrați.

Cel de-al doilea teren în suprafață de 8229 metri pătrați este evaluat la cel de-al doilea termen la 24.687 lei și se vinde în condițiile prezentate mai sus.

Contactată de reporterii noștri, executorul judecătoresc Adina Maria Plăcintă a refuzat să comenteze precizând că „nu suntem parte în dosarul de executare“.

De șapte ori mai mult decât factura inițială

Primarul Merlin Ivancea spune că suma respectivă reprezintă, de fapt, majorări la o factură pentru serviciile medicale de care a beneficiat fratele său. Factura nu a fost plătită la timp și, de la 10 mii de lei, valoarea inițială a facturii pentru serviciie medicale, s-a ajuns la o sumă de șapte ori mai mare reprezentând majorări pentru neplata la timp. Edilul consideră prea mare suma pentru care este executat silit, comparativ cu valoarea inițială a facturilor. „Mă judec în instanță pentru această sumă, am solicitat și suspendarea executării silite până la o decizie pe fond. În primul rând, nu sunt eu beneficiarul serviciilor medicale, a fost fratele meu. La acel moment, suma care trebuia plătită depășea limita care putea fi achitată cu numerar și am semnat eu un angajament că va fi plătită prin bancă. Ulterior, fratele meu nu a achitat factura și a trebuit să plătesc eu acești bani. Am plătit factura respectivă din contul personal. Doar că, inițial, în 2017, factura la Sanador era de 10200 lei, iar peste un an au trimis altă executare și mi-au spus că trebui să plătesc și majorările conform contractului, adică peste 70 mii lei. Eu nu sunt de acord cu o sumă atât de mare atât timp cât nu sunt eu beneficiarul serviciilor medicale. Am încercat o mediere, m-am oferit să le plătesc 20  de mii de lei, însă nu au fost de acord. Ei cer o sumă foarte mare, nici dacă mă împrumutam la cămătari nu plăteam atât de mult. Am deschis proces în instanță dar este de durată și până atunci au început executarea silită”, ne-a spus primarul Merlin Ivancea.

MOL România a solicitat insolvenţa firmei Merlin Collect deținută de familia primarului

          Aceasta nu este singura problemă financiară pe care o are primarul liberal Merlin Ivancea, sau familia sa. În anul 2020, societatea MOL România a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva firmei Merlin Collect din Slobozia Bradului. Firma Merlin Collect a fost înființată și administrată de primarul liberal al comunei, Merlin Ivancea. Cererea depusă de MOL România este înregistrată la Tribunalul Vrancea. Potrivit supervizor.ro, firma din Slobozia Bradului a fost înființată în 2016 de Merlin Ivancea, la acest moment este deţinută şi administrată de Ana-Maria Ivancea, iar pentru anul 2019 a raportat 19 angajaţi, un profit net de 360.354 lei, la o cifră de afaceri de 17.576.932 lei, faţă de 26.488.592 lei în anul anterior, datorii de 1.276.504 lei şi active circulante de 1.248.094 lei. „Conform site-ului anaf.ro, MERLIN COLLECT SRL înregistra la 30 iunie 2020 datorii la stat în valoare totală de 310.753 lei, sumă care include o componentă de “stopaj la sursă” (impozite/contribuţii reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele de stat). În ceea ce îl priveşte pe fondatorul Merlin IVANCEA, merită semnalat faptul că acesta “a îngropat” firmele ESTERA COM 2007 SRL (CUI/CIF: 21997790) şi MERLIN COM 2006 SRL (CUI/CIF: 19014724), ambele radiate în urma închiderii procedurilor de faliment… şi mai există o problemă mare cu MERLIN OIL SERVICES SRL (CUI/CIF: 31543325), pe care încearcă să o îngroape lichidatorul judiciar C.I.I. TĂNASĂ FLORENTIN EMIL”, arată supervizor.ro.

În declarația de avere depusă de Merlin Ivancea odată cu candidatura la Primărie, se arată că acesta a obținut venituri de 60 mii lei ca administrator al firmei Merlin Collect SRL. Acestea sunt singurele venituri declarate de Merlin Ivancea. Acesta mai menționează că deține cinci hectare de teren intravilan la Slobozia Bradului, un hectar la Focșani și încă trei hectare de teren agricol tot la Slobozia Bradului. Mai deține două case în Slobozia Bradului și un spațiu comercial în aceeași comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?