Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

FOTO: La datorie, pentru siguranța elevilor comunei Cârligele

            Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară și ai Postului de Poliție Cârligele au acționat,  joi, 10 iunie a.c.,  pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în zona unităților de învățământ din comună.

Având în vedere activitățile specifice pe linie de siguranță școlară și interacțiunea zilnică cu elevii, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei din cadrul Postului de Poliție Cârligele au realizat o serie de activități cu elevii celor trei unități de învățământ din comună.

Astfel, celor peste 70 de copii prezenți le-au fost reamintite principalele reguli pentru a fi în siguranța pe stradă și la școală. Temele abordate au fost bullying-ul și siguranța în mediul online.

Biroul Siguranța Școlară acționează pentru un mediu școlar sigur atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice și își propune să dezvolte parteneriatul poliție – școală – comunitate, urmărind să fie eficientizat procesul educational pentru evitarea infracțiunilor și a situațiilor în care elevii pot fi victime.

Elevilor le recomandăm respectarea câtorva reguli în perioada următoare, până la finalizarea activităților școlare, respectiv:

-respectarea regulilor de circulație în zona adiacentă unităților de învățământ și a indicațiilor polițiștilor care participă la afluire și defluire, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere și fluidizării traficului;

-respectarea indicațiilor  polițiștilor care asigură menținerea ordinii și siguranței publice în zona adiacentă unităților de învățământ, la intrarea și ieșirea de la activitățile educaționale;

-respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, chiar dacă au fost introduse măsuri de relaxarea ale restricțiilor.

Atenţia şi acţiunile poliţiştilor de la Siguranță Școlară se vor îndrepta, în continuare, spre elevi, părinţi şi cadre didactice.

Comunicat IPJ Vrancea din 11 iunie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?