Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Pentru prima oară în istoria sportului de echipă focșănean, municipiul nostru poate fi reprezentat într-o cupă europeană de o echipă de club din Focșani

Pentru prima oară în istoria sportului de echipă focșănean, municipiul nostru poate fi reprezentat într-o cupă europeană de o echipă de club din Focșani!

Un drept pe deplin meritat câștigat de echipa noastră de handbal datorită locului ocupat în clasament la finalul sezonului trecut.
În urma finalei din Cupa României dintre Dinamo București și AHC Constanța (locul 1 și 2 din prima ligă, ambele fiind calificate automat în cupele europene), CSM 2007 Focșani, locul 5 la finalui sezonului, are dreptul de a participa în preliminariile Challenge Cup, a doua competiție la nivel european după Champions League.

E o regulă a federației europene de handbal prin care cea mai bună echipă clasată în urma celorlalte participante de drept în cupele europene poate accede în preliminarii dacă finala cupei e disputată de două echipe deja calificate în cupele europene.
Pentru acest lucru e nevoie ca Federația Română de Handbal și clubul nostru să ceară acest drep forului suprem european printr-un wild card.

Ar fi o performanță istorică la care cu greu ne-am fi putut gândi în anii trecuți, sportul focșănean nefiind reprezentat în ultimii ani de nicio echipă la nivelul unei prime ligi din nicio ramură sportivă.
Ar fi, de asemenea, o încununare a muncii acestor băieți minunați și un premiu pentru suporterii noștri excepționali și toată suflarea sportivă din oraș.

Dar pentru acest lucru echipa are nevoie de continuitate și de susținere financiară pentru că riscăm ca începând cu luna iunie, cei mai mulți dintre jucători să plece la alte formații pentru că nu le putem reînnoi contractele, iar echipa să fie retrasă în liga a doua sau chiar desființată.

Îi rog pe consilierii locali PNL-USR să înțeleagă că sportul nu are culoare politică!

sursă foto și text: Cristi Valentin Misăilă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?