Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO! Ședința în care urma să se voteze bugetul Focșaniului, închisă din moftul viceprimarului PNL-ist Ana Maria Dimitriu

 

Viceprimarul PNL-ist Ana Maria Dimitriu vrea să dovedească tuturor că doar vocea sa unică taie și spânzură peste tot. Azi, ședința Consiliului Local Focșani a fost întreruptă special de aceasta, pe un motiv cel puțin stupid. Deși urmau a fi discutate proiecte importante pentru municipiu, inclusiv bugetul pe 2021, Dimitriu a considerat mai important să își audă vocea la microfon și, pentru că aparatura nu a funcționat, a decis să declare ședința închisă. E adevărat, doar aparatura acesteia a avut o defecțiune, ceea ce însemna că Ana Maria Dimitriu urma să aibă totuși un microfon, însă unul „de rând”, ca restul consilierilor. Ceea ce doamna viceprimar, votată de majoritatea PNL și USR PLUS și totodată președinte de ședință în următoarele luni, a considerat a fi inadmisibil.

Ședința s-a întrerupt pentru o scurtă perioadă, iar aparatul tehnic de specialitate a explicat că aparatura este defectă și că nu se poate interveni, deoarece este încă în garanție. Ceea ce a nemulțumit-o profund pe doamna viceprimar, care a decis să pună pe pauză totul pentru 15 minute. „Dacă nu se remediază în 15 minute o să suspend ședința”, a amenințat aceasta, în ciuda eforturilor celorlalți de a o lumina asupra situației. „Este un aparat în garanție, nu putem interveni noi”, a arătat și primarul Cristi Valentin Misăilă, însă fără succes.

Dacă în 15 minute acest microfon nu funcționează, suspendăm ședința pentru o dată ulterioară. Spuneți-mi unde este microfonul președintelui de ședință. Nu conduceți ședința și nu v-am dat cuvântul. Ne întâlnim mâine sau poimâine”, a avertizat Dimitriu, adresându-se primarului.

E mai important un microfon decât o ședință în care să se aprobe bugetul municipiului pe următoarele luni, cât mai durează acest an. Dacă vreți să găsiți o soluție puteți apela și la acel timer, care să stabilească cât să vorbească fiecare consilier. Din punctul meu de vedere e doar un tertip. Aparatul tehnic a dat verdictul, acel aparat este în garanție și nu se poate umbla la el”, a remarcat primarul Misăilă.

În timpul celor 15 minute, grațios, doamna viceprimar i-a amenințat pe cei din aparatul tehnic cu plângere penală, deoarece live-ul ședinței de CL Focșani se transmitea în continuare. Ulterior, după mai bine de 15 minute, Ana Maria Dimitriu a arătat că nu își poate exercita atribuțiile conform Codului administrativ și Regulamentului de organizare și funcționare a CL Focșani. Aceasta în condițiile în care secretarul municipiului a arătat că prevederile pe care abia ce le citise suava doamnă viceprimar nu aveau aplicabilitate. Primarul a arătat că ani de zile aparatura dorită de Dimitriu nu a existat, iar ședințele de CL Focșani s-au putut desfășura fără probleme, însă ședința tot s-a încheiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?