Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și FOTO! Incendiu la casa primarului din Vrâncioaia. Ionică Danțiș acuză că pompierii au venit cu autospecialele de la Vidra fără apă

De peste două ore, pompierii vrânceni se luptă cu flăcările care au cuprins casa primarului de la Vrâncioaia, Ionică Danțiș. Apelul 112 a fost inițiat în jurul orei 12:30, iar în sprijinul pompierilor voluntari din cadrul Stației de Pompieri Vidra, intervin și pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Nici la acestă oră incendiul nu a fost localizat, însă echipele de intervenție lucrează pentru lichidarea incendiului. ,,Pompierii militari din cadrul I.S.U. Vrancea intervin la această oră pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Vrâncioaia. La fața locului s-au deplasat 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă (3 de la Stația de Pompieri Vidra și 2 de la Detașamentul de Pompieri Focșani ), 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanța SMURD.

Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafață de 400 mp. Forțele de intervenție acționează pentru localizare, limitarea efectelor și lichidarea incendiului. Vom reveni cu informații”, a declarat Cristina Pîrvu, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Primarul Ionică Danțiș: „A ars toată munca mea de o viață!”

Conform primarului Ionică Danțiș, pompierii Stației de la Vidra au venit cu mașinile fără apă. „Au venit cu mașinile de la Vidra fără apă. Nu este posibil așa ceva! Iar mașina care era cu apă, era scursă 80 la sută. Am ajuns eu mai repede de la Focșani decât au venit ei. Noi am intervenit local, însă mașina are capacitate mica iar incendiul risca să se extindă în restul comunei. Din fericire au venit cei din localitățile vecine, de la Negrilești, de la Tulnici, care au ajutat la intervenție. A ars toată munca mea de o viață”, a spus primarul Ionică Danțiș.

UPDATE! Referitor la declarațiile primarului Ionică Danțiș, cum că mașinile de la Vidra ar fi venit la intervenție, fără apă, ISU Vrancea a precizat, în urmă cu putin timp, că nu e posibil ca vreo autospecială să plece vreodată fără apă, la intervenții : „Nicio autospecială nu pleacă la intervenții fără să fie încărcată cu apă sau să aibă pierderi de apă”, ne-a spus reprezentatul ISU Vrancea, Florin Olaru. Acesta a explicat că atunci când se folosesc tunurile de apă se consumă o cantitate foarte mare, practic cinci mii litri de apă se consumă în câteva minute.

sursă video: Rogojanu Cosmin / Cristi Iuga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?