Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Medicul Ioan Cătălin Denciu, originar din Focșani, a fost declarat Eroul Anului 2020 în Belgia

Medicul Ioan Cătălin Denciu, care a sărit în foc să își salveze pacienții la incendiul din Piatra Neamț, a fost declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunțat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, conform stiripesuse.ro.

„Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Vă reaminitim că un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit, iar medicul Ioan Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să își salveze pacienții și a fost rănit grav, fiind apoi transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Soția medicului-erou a povestit după incendiu: „El era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: ‘Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau’”.

Medicul Ioan Cătălin Denciu este originar din Focșani. A urmat cursurile Școlii Gimnaziale nr. 9, apoi liceul Alexandru Ioan Cuza. Și-a petrecut copilăria pe strada Ștefan cel Mare din Focșani, după cum și-l amintesc colegii de școală, până ce a plecat la facultate pentru a studia medicina, la Iași. Ioan Cătălin Denciu este fiul scriitorului vrâncean Ioan Dumitru Denciu. La scurt timp după producerea tragediei, s-a aflat că medicul Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani, este doctor specializat ATI și face parte dintr-o familie de medici. Soția sa este ginecolog și au împreună doi copii.

În noiembrie 2020, Consiliul Local Piatra-Neamţ i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului doctorului Ioan Cătălin Denciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?