Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Circulaţia permisă între orele 20:00 şi 2:00, pentru slujbele religioase, cu ocazia Paştelui catolic. În Focșani, Sfânta Liturghie începe la ora 21:00

Credincioşii romano-catolici şi reformaţi sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Slujbele încep în aproape toate bisericile din ţară după ora 19.00, iar până atunci, credincioşii petrec „Sâmbăta Sfântă” în tăcere, meditând la pătimirea şi moartea lui Hristos. Potrivit MEDIAFAX, restricţiile de circulaţie vor fi ridicate în această noapte până la ora 2:00, astfel încât credincioşii romano-catolici şi reformaţi să poată merge la Biserică pentru Slujba de Înviere.

Decizia de a se permite circulaţia persoanelor în noaptea de 3 spre 4 aprilie, între orele 20,00 – 2,00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui catolic, a fost anunţată vineri, de purtătorul de cuvânt al MAI.
„În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Totodată, IPJ Vrancea a anunțat astăzi, într-un comunicat de presă, că în acest sfârșit de săptămână, peste 250 de polițiștii vrânceni vor fi zilnic pe teren, cu peste 100 de autospeciale, acționând în echipe mixte, alături de jandarmi, polițiști locali, pompieri și de reprezentanți ai celorlalte instituții abilitate.
IPJ Vrancea a reamintit că este interzisă circulația în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
De asemenea, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00 – 2.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase, se mai arată în comunicat.

Parohia Romano-Catolică din Focșani a anunțat astăzi că Sfânta Liturghie din Noaptea de Paște va începe la ora 21:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?