Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Casă cuprinsă de flăcări la Dălhăuți, în această dimineață

O locuință din satul Dălhăuți, comuna Cârligele, a fost cuprinsă de flăcări, în această dimineață, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 06:30.

Spre locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 3 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. Totodată, în cooperare cu pompierii militari au acționat și pompierii voluntari aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de urgență Cârligele.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, atât în interiorul locuinței cât și la nivelul acoperișului, cuprinzând o suprafață de circa 200 mp.

Echipajele de stingere au acționat cu profesionalism și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproximativ 90 de minute de luptă cu flăcările. Astfel, au fost salvate locuințele aflate în imediata vecinătate.

În urma evenimentului au ars: acoperișul locuinței, construit din lemn și învelitoare din plăci de azbociment, în suprafață de circa 200 mp, bunuri de uz casnic, mobilier, electrocasnice, documente personale și articole de îmbrăcăminte. Cauza probabilă care a generat incendiul: coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

 

*   *   *

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii militari vrânceni reamintesc cetăţenilor că burlanele și coșurile de fum trebuie verificate periodic, reparate în cazul în care sunt deteriorate, izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.) și curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea, 3 aprilie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?