Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Blocuri noi pe străzile Cezar Boliac și Rovine din Focșani

Două investiții imobiliare au fost lansate în dezbatere publică de către Primăria Focșani înainte de a fi discutate în Consiliul Local. Cele două investiții sunt pregătite pentru străzile Cezar Boliac și Rovine. Ambele investiții au fost subiect de discuție fie cu proprietarii imobilelor din zonă, fie la comisia de urbanism. Astfel, pe Cezar Boliac este propusă o clădire cu „spații comerciale și locuințe S+P+3E+4R”. Investiția este solicitată de firma Maryizaluk însă certificatul de urbanism arată că este intabulat și un drept de ipotecă în favoarea soților Costel și Victoria Bîrsan. De altfel, primul proiect de PUZ pentru această investiție a fost depus la Primăria Focșani de către consilierul local Costel Bîrsan.

Revenind la proiectul investiției imobiliare aflat în dezbare publică, acesta a fost contestat de către focșănenii care au proprietăți în zonă. Conform raportului atașat proiectului de hotărâre, au fost transmise observații de către proprietarii imobilelor situate între strada Alexandru Golescu și Lupeni. Aceștia arată că „autorizarea construirii unui imobil cu acest nivel de înălțime va produce grave prejudicii atât prin lipsirea de lumină naturală a construcției proprietate cât și a pierderii intimității vieții de familie în imobilele și curțile aflate în proprietate”. De asemenea, proprietarii arată că „în această zonă sunt edificate doar construcții P+1E, cu destinația de locuință astfel încât edificarea unei construcții P+3E+4R va îngrădi exercitarea liniștită a dreptului de proprietate a tuturor proprietarilor afectați care se învecinează cu această suprafață de teren”. Cetățenii din zonă au fost prezenți și la ședința Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism a municipiului unde s-a considerat că investiția este oportună. Investiția prevede locuri de parcare, loc de joacă și spații verzi.

A doua investiție se referă la construcția a patru blocuri cu câte cinci apartamente pe strada Rovine. Inițial, proiectul inițial al investiției imobiliare prevedea două blocuri mai mari însă membrii CTATU nu au considerat oportună această investiție, fiind vorba despre o zonă cu locuințe individuale. Ulterior a fost prezentată o nouă versiune, cu patru imobile care vor conține câte cinci apartamente. Conform proiectului, pe terenul respectiv vor fi realizate locuințe colective, parcări, spații verzi și un loc de joacă. În ceea ce privește spațiul verde este reglementată o suprafață de 1200 metri pătrați, adică 40,7% din suprafața terenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?