Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Un Centru Medical, cu autospecială de consultaţii la domiciliu, va fi construit în comuna Mera

Locuitorii comunei Mera vor beneficia de un centru medical modern. Primăria Mera a scos la licitație proiectul de investiții „Construire centru medical, Comuna Mera, județul Vrancea“, iar lucrările vor fi executate de societatea Lancris Prod SRL. Valoarea proiectului este de aproximativ 2,8 milioane de lei. Proiectul prevede elaborarea serviciilor de proiectare tehnică, asistență tehnică și execuție lucrări. Serviciile de proiectare includ realizarea proiectului tehnic, prin întocmirea proiectului tehnic, detaliilor de execuție, caietelor de sarcini, documentației tehnice autorizație de construire, documentației pentru avize și acorduri și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe toată perioada lucrărilor.

Lucrările de execuție includ realizarea unui corp nou de clădire, în care se vor amenaja spațiile necesare pentru funcționarea Centrului de permanență fix Mera dar și Ambulatoriul Mera.

Centrul de permanență fix Mera va funcționa în regim de gardă. Serviciile medicale acordate în cadrul centrului de permanenţă vor fi următoarele: asistenţă medicală în afecţiunile acute şi urgenţele medico-chirurgicale, în limitele competenţei medicului; trimitere către alte specialităţi în vederea internării, în situaţiile prevăzute la lit. a) care depăşesc competenţele medicului de familie;  administrarea medicaţiei necesară tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului de permanenţă; eliberarea unei adeverinţe medicale pentru pacient, cu care se va prezenta a doua zi la medicul său de familie pentru prescrierea reţetei.

Centrul de permanenţă va avea la dispoziţie o autospecială de consultaţii la domiciliu, coordonată de către dispeceratul medical de urgenţă în situaţia în care pacientul sau aparţinătorii acestuia se adresează dispeceratului medical de urgenţă prin numărul unic de apel 112.

Ambulatoriul Mera va deservi pacienți adulți și copii. Cabinetele de specialitate ce vor funcţiona în cadrul ambulatoriului sunt urmǎtoarele: Medicină de familie; Obstetrică-ginecologie; Cardiologie; Stomatologie. Valoarea investiției este estimată la aproximativ 2,8 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?