Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Profesorii și elevii de la Liceul de Arte speră să se mute în noul sediu, dar consilierii PNL nici măcar nu participă la ședința CA

Primarul Cristi Misăilă s-a întâlnit, ieri, cu profesorii Liceului de Arte ”Gh. Tattarescu” Focșani unde a participat la ședința Consiliului de Administrație. Edilul a discutat cu profesorii despre situația investițiilor la noul sediu al unității școlare, sistate acum din cauza blocării finanțării proiectelor de investiții de către grupul consilierilor PNL-USR. La ședința Consiliului nu au fost prezenți tocmai consilierii liberali care nu au votat alocarea banilor pentru investiții, inclusiv pentru noul sediu al liceului. Mă așteptam să îi întâlnesc și pe reprezentanții Consiliului Local Focșani – Nicu Tănase (PNL) și Costel Bîrsan (PNL). Nu au reușit să ajungă nici la această ședință, cum nu au reușit să ajungă la niciuna de la începutul școlii. Profesorii de la Liceul de Arte Gh. Tattarescu speră ca în anul școlar 2021-2022 să se mute în noul sediu pe care Primăria Municipiului Focșani îl construiește pe Str. Doctor Telemac. Din păcate, dacă membrii USR-PNL din Consiliul Local nu vor înțelege importanța continuării proiectelor din Focșani, elevii vor fi privați de condiții normale de învățământ. După întâlnire am mers la viitorul sediu al Liceului de Arte Gh. Tattarescu””, a scris primarul Cristi Misăilă.

Reamintim că, la finele lunii ianuarie, într-o scrisoare deschisă adoptată în şedinţa Consiliului Profesoral, colectivul de profesori al Liceului de Artă şi-a manifestat „îngrijorarea şi indignarea” privind hotărârea Consiliului Local Focşani prin care s-a sistat derularea proiectului de finanţare a lucrărilor noului sediu de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. Profesorii au atras atenția că această unitate școlară nu va avea spațiu pentru elevii care urmau să revină la școală din 8 februarie. „În aceste condiţii, dacă şcoala îşi va derula cursurile în scenariul verde din 08.02.2021, noi nu vom avea spaţiu necesar desfăşurării actului educaţional, deoarece Grădiniţei nr.18 i-a fost relocat etajul II din clădirea în care funcţionează în prezent Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu. Liceului nostru i s-a promis clădirea din strada Dornei de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea de peste 20 ani. Acum, când ne aflăm la un pas de a ne muta, suntem blocaţi din cauza unor răfuieli politice şi orgolii personale ale domnilor consilieri locali, care au uitat că, prin astfel de hotărâri impulsive, lovesc în educaţia unor elevi care au participat şi susţinut mereu activitatea culturală a judeţului nostru. Sperăm ca situaţia în care ne aflăm să se soluţioneze favorabil şi apelăm la înţelepciunea celor care ne conduc în acest sens, se arăta în scrisoarea semnată de colectivul de cadre didactice al Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focşani.

Reamintim că, la ultimele sedințe ale Consiliului Local Focșani, consilierii puterii PNL și USR-PLUS nu au votat proiectele prin care erau asigurate fonduri pentru mai multe investiții aflate în derulare la nivelul municipiului. La proiectul cu excedentul bugetar, consilierii liberali au reușit „performanța” să aloce nelegal șase milioane de lei pentru vouchere de 1 și 8 martie. Este un amendament care a blocat tot proiectul de hotărâre, amendament considerat nelegal pentru că nu respectă legea finanțelor publice locale unde se prevede clar cum pot fi utilizați banii din excedentul bugetar. Primarul municipiului a făcut o plângere penală împotriva celor 11 consilieri PNL și USR-PLUS, pentru abuz în serviciu, delapidare și deturnare de fonduri. Consilierii PSD din CL Focșani cer Tribunalului Vrancea să anuleze hotărârea privind voucherele, iar o focșăneancă a inițiat o petiție online prin care cere ca cei șase milioane de lei votați de PNL-USR pentru voucherele electorale să fie redirecționați pentru parcuri și locuri de joacă.

Sursa foto: Facebook/Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?