Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și GALERIE FOTO: Interviu cu focșăneanca Ana Roberta Anghel – arbitru de fotbal, antrenoare de fitness, campioană națională și…dansatoare pe scena „Românii au talent”

Tânără, sportivă, pasionată de dans și fitness, focșăneanca Ana Roberta Anghel a impresionat luni seară atât juriul, cât și publicul emisiunii-concurs „Românii au talent‟ cu apariția ei incendiară. „M-am dus la «Românii au talent» pentru că îmi era extraordinar de dor să dansez pe o scenă. Am considerat participarea mea la aceasă emisiune o provocare, pentru că voiam să trăiesc și experiența asta. Am mai dansat pe scene, dar niciuna de o asemenea anvergură. Nu am dansat niciodată în fața unui juriu. A fost o experiență nouă pentru mine, de care m-am bucurat enorm. Am avut emoții, dar constructive. Voiam să-mi iasă ok coregrafia. Am avut parte și de validarea juriului. Nu am nicio așteptare, m-am dus acolo cu inima deschisă, am vrut să-mi bifez încă un lucru pe listă. Nu pot să spun că mi-a schimbat viața participarea la această emisiune, însă am mai adăugat o treaptă pe scara experiențelor mele‟, explică Roberta Anghel. Tânăra de 25 de ani a trecut în următoarea etapă cu patru de „da‟.

Multiplă medaliată la campionate naționale în probe de 60 metri garduri, heptathlon și înălțime

Născută în Focșani în 1995, Ana Roberta Anghel  este absolventă a Colegiul Național „Unirea‟ Focșani. „Sunt singură la părinți. Am fost crescută de bunica mea cu ajutorul mamei, de la distanță, pentru că este plecată în Italia din 1998-1999. Pasiunea pentru atletism pot spune că a venit de nicăieri; la școală, în clasele I-IV participam la tot felul de ore deschise prin intermediul cărora am fost la ore de box și judo. Am făcut chiar și șah patru ani de zile, după care, la un moment dat, am ajuns și în sala de atletism. Am participat la un concurs de atletism pe care l-am și câștigat. Domnii antenori de atunci mi-au spus că am avut un rezultat extraordinar pentru vârsta mea, pentru faptul că nu am făcut niciodată sport, și am avut un timp chiar foarte bun fără antrenamente‟,  mai spune Roberta Anghel.

De-a lungul timpului, Roberta Anghel spune că a câștigat sute de medalii și diplome la diferite concursuri sportive. „La scurt timp, am intrat sub aripa domnului antrenor Ștefan Munteanu, unde am rămas timp de aproape 10 ani, timp în care am avut destul de multe performanțe. Pe lângă sutele de medalii și diplome la concursurile interjudețene, sunt și triplă campioană națională în probele de lungime și 60 de metri plat și săritură în lungime indoor și outdoor, multiplă medaliată la campionatele naționale în probe de 60 de metri garduri, heptathlon, înălțime și, de asemenea, am participat și la campionatul balcanic în 2011, în Turcia, de unde am venit acasă cu o medalie de aur câștigată cu echipa României‟.

Deși timpul liber era destul de redus, Roberta Anghel s-a apucat și de arbitrat „datorită domnului antrenor care mi-a spus că aș putea să fac ceva productiv cu timpul meu liber, care era oricum cam puțin. Am urmat școala de arbitraj, am promovat toate testele ca să devin un arbitru cu acte în regulă la Asociația Județeană de Fotbal din Vrancea. Am arbitrat și câteva meciuri de juniori, însă mai mult m-am regăsit atunci când am arbitrat la tușă‟.

Absolventă a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport București

În 2014, focșăneanca s-a mutat în București, acolo unde s-a înscris la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS) București. „Am absolvit și un curs de fitness care mi-a oferit ocazia să fiu antrenoare de fitness. Între timp m-am apucat și de dans pentru că este o pasiune din copilărie. Făcând sport de performanță, nu prea am avut posibilitatea să fac și dans din cauza timpului care efectiv nu-mi mai ajungea. În facultate am dat de gustul dansului de performanță, ca să spun așa, pentru că am putut învăța baze, pași de dans și tot ce înseamnă dans profesionist, după care am continuat să iau class-uri și cursuri de dans pe partea de street dance‟, spune Roberta Anghel.

Tânăra spune că va reveni în Focșani doar pentru a-și vizita bunica și antrenorul, ba chiar se gândește să plece în străinătate. „Pe lângă faptul că sunt antrenoare de fitness, din cauza pandemiei, din păcate, nu prea am unde să dansez, așa că, în prezent, dezvolt un proiect online prin care îi ajut pe oameni să-și îmbunătățească sănătatea, să-și amelioreze durerile sau afecțiunile cu ajutorul unor suplimente 100%  naturale care se combină perfect cu stilul de viață pe care-l promovez: sănătate, sport și o stare de bine. Îi invit pe toți cei care rezonează cu mine să mă caute pe instagram unde putem vorbi mai multe detalii‟, a mai spus Roberta Anghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?