Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Provincialii donează încasările de la „Provincialii Acustic Cvartet” pentru Bursele Pastia

Trupa Provincialii va dona încasările la concertul special de Dragobete pentru cele două burse Maior Gheorghe Pastia care vor fi acordate în acest an de Ateneul Popular din Focșani. Premiera națională „Provincialii Acustic Cvartet” va fi un spectacol special cu formația focșăneană Provincialii și cvartetul Ateneului Popular programat pentru 24 februarie, de la orele 18.30. „O dovadă de iubire a semenilor și prețuire a înaintașilor, pentru care suntem foarte onorați și profund recunoscători. Sperăm ca demersul PROVINCIALII ACUSTIC CVARTET să vă fie cea mai frumoasă împlinire de până acum !! Suntem convinși că focșănenii știu să aprecieze astfel de gesturi și să vă urmeze exemplul, solidaritatea și mai ales omenia”, a anunțat Ateneul Popular „Mr .Gh. Pastia” din Focșani.

Cele două burse Pastia sunt acordate prin concurs de dosare pentru sprijinirea tinerelor talente, interpreți de muzică instrumentală și vocală, elevi sau studenți la actorie sau dans. Cele două burse „Mr. Gh. Pastia” au o valoare de 7200 lei fiecare și sunt acordate pentru un an de studiu. Banii pentru cele două burse acordate tinerilor artiști focșăneni sunt obținuți din vânzarea biletelor la concertele și evenimentele Ateneului Popular „Mr.Gh.Pastia” din fiecare an.

Anul trecut, primii artiști focșăneni care au beneficiat de aceste burse au fost Irina Ștefania Murgu și Matei Lăbunț. Calendarul Regulamentului de acordare a burselor stabilește ca programul să fie lansat în 10 februarie iar dosarele de înscriere să fie depuse în perioada 11 februarie – 25 aprilie. Jurizarea și anunțarea câștigătorilor va avea loc în 26 aprilie. Juriul va cuprinde trei membri, din partea Primăriei Focșani, a Ateneului Popular, respectiv a Teatrului Municipal.

Dosarele de înscriere vor trebui să conțină documente precum cerere cuprinzând date de identitate, date de contact, copie a documentului de identificare personală (certificat de naștere, carte de identitate), copie a Cărții de identitate a tutorelui, în cazul minorilor, acord de prelucrare a datelor GDPR, conform legislației în vigoare, Curriculum Vitae, scrisoare de recomandare a profesorului îndrumător, scrisoare de recomandare a unității de învățământ la care este înscris aplicantul. Dosarele de înscriere pot fi trimise prin poștă la adresa Ateneului Popular „Mr.Gh.Pastia”, pot fi prezentate direct la secretariatul instituției culturale sau online, la adresa de e-mail: ateneulpastia@yahoo.com.

Bursa „Maior Gh. Pastia” a fost înființată pentru a respecta testamentul maiorului filantrop Gheorghe Pastia (1848-1929), ctitorul Teatrului Municipal și al Ateneului Popular din Focșani. În actul de donație al Ateneului Popular, maiorul Pastia a solicitat înființarea a două burse pentru „perfecționarea a doi elevi sau eleve a Conservatoarelor din țară, talentați și devotați artei teatrale, de preferință din cei proveniți din Focșani și județul Putna”. Dorința maiorului Pastia a devenit realitate anul trecut, când au fost acordate primele două burse care poartă numele filantropului focșănean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?